Kiedy tworzę szkic (3D), który wymiaruję, dzięki manipulowaniu moim szkicem, często zdarza się, że wymiary pozostają na swoim miejscu, podczas gdy mój szkic się porusza. Często nie jest to denerwujące, ale jeśli całkowicie przesunę szkic, połączone żebra kończą się w perpet' i jest to trochę niepokojące...
Czy istnieje skuteczny sposób, aby umieścić wszystkie żeberka na swoim miejscu?
Co może być lepszego niż zrzut ekranu zamiast długiego wyjaśnienia...
Oto, jak to wygląda, otoczyłem segmenty szkicu, które są zwymiarowane, a strzałka wskazuje położenie ich boków.
I tak, @pascal, nawet gdy zatwierdzam, pozostają na swoim miejscu... Mogę zapisać plik, naprawić go, zrobić Ctrl+Q... Pozostają w tym samym miejscu... Wcześniej usuwałem żebra, aby je odtworzyć, ale dziś postanowiłem zareagować ^^
Ha? Byłam przekonana, że każdy ma tego typu problem:(
Korzystam z SW2014 i sterownik mojej karty graficznej jest aktualny (właśnie sprawdziłem)...
Żebra odpadają, gdy zmieniam inne żebra na moim szkicu... Ale nie przez cały czas! Wszystko, co mogę powiedzieć, to to, że nigdy nie edytuję moich szkiców bezpośrednio w moich zespołach, pb jest specyficzne dla każdego elementu...
Edycja: wymiary są dołączone bezpośrednio do moich odcinków linii (nie do końców).
Ha, właśnie zauważyłem coś jeszcze, końce moich taliowania są kwadratowe, a nie okrągłe (kiedy je wybieram), jak większość moich żeber... Nie wiem, co to znaczy... (Może się myliłem, mówiąc, że moje żebra są przyczepione do linii, a nie do końców?)
Mam wrażenie, z komentarzy, że jest to specyficzne dla twojej konfiguracji lub twojego komputera. Aby sprawdzić, czy jakieś opcje nie zostały sprawdzone przez pomyłkę.
- Nie wiem, czy możemy wiedzieć a posteriori, do czego są dołączone wymiary, ale decyduje o tym stworzenie: na przykład dla linii albo klikamy na każdym końcu i stawiamy wymiar, albo klikamy na linię i umieszczamy wymiar.
- Jeśli chodzi o kończyny, nigdy nie byłem ostrożny.
Właśnie zrobiłem test na SW2012, kwadratowe punkty pojawiają się, gdy wybieram element szkicu (linia, łuk, ...), nie mam żadnych punktów, które pojawiają się po wybraniu wymiaru (niezależnie od tego, jak został utworzony).
Jeśli możesz opublikować przykładowy plik, pozwoli ci to na wykonanie kilku prób
Jeśli przeniesiesz szkic, a wymiary się nie przesunęły: zapisz tak, jak jest i zamknij SW, a następnie ponownie otwórz plan, czy wymiary zostały poprawnie przywrócone?
Tak, oto część, powiedz mi, czy jest to specyficzne dla mojej konfiguracji, czy nie, kolega powiedział mi "to normalne, SW ma wiele błędów graficznych, nie nadąża, nie martw się... "Ale hej, przeszkadza mi to, trochę się gubię, kiedy wszystko się zmienia...
PS: oto ekran, który pokazuje, które kursy są przesunięte (kursy 7000 nie powinny znajdować się w tym miejscu, a kursy 4000 są lekko przesunięte).
No właściwie, kolega jest "nowy", dobrze zna SW, ale nie wiedział skąd wziął się problem...
Problem polega na tym, że jestem jedynym rysownikiem, on odpowiada za projekt i w efekcie nie ma SW w swojej pracy... Być może zastanawiamy się nad zakupem kolejnej licencji, ale na razie mamy tylko jedno aktywne stanowisko.