Witam
Na próżno próbuję tworzyć niestandardowe kalkomanie, ale nie widzę ich w zakładce po prawej stronie "wyglądy/kalkomanie"
Przetestowałem, zapisując je w formacie jpeg, png, jpg ... Nic, czego bym nie rozumiał. Czy istnieje maksymalna waga? (moje zdjęcia mają mniej niż 2 MB).
Czy o czymś zapomniałem?
Cdt.
prob_decalques.jpg
Nawet w jpeg 89 KB to nie działa...
Cześć @Fab Camp ;-)
Czy pomoc online ci nie pomogła?
http://help.solidworks.com/2018/french/SolidWorks/sldworks/t_Saving_a_Customized_Decal.htm?id=1638da857d5648a2a2e7a21847a28168
Pozdrowienia
Witaj ZOzo, dziękuję za odpowiedź, nie dokładnie, to pierwsza rzecz, którą poszedłem zobaczyć...
O ile dobrze rozumiem powinienem mieć w managerze (tak po lewej) możliwość przeglądania naklejek... lub zarejestrować nowe. Z wyjątkiem tego, że mam to (jako załącznik), nic więcej... Mogę udawać, że zamierzam nałożyć teksturę, ale będę mógł ją zapisać tylko w .p2m, podczas gdy kalkomanie, jeśli się nie mylę, zapisują w .p2d.
Używałem już kalkomanii już dawno temu w solidworks 2010 myślę i nigdy nie napotkałem żadnych trudności... Czy jest to spowodowane błędem? Jestem na SoilDwoks 2020 SP1 ...
Cdt.
capture_feature_decalque.png
1 polubienie
Ouhaaaa ... "To jak porsalu, jest na nim napisane, tyle że to nie jest... Właśnie znalazłem dziękuję Solidworks i jego logika, zwłaszcza gdy całkowicie od ciebie dryfuje .... dla tych, którzy go mają, po prostu kliknąłem prawym przyciskiem myszy żółty obszar... i mam to, wtedy wszystko płynie ze źródła... Jeszcze raz dziękuję inżynierom z dassault ... ^^ jak mówię, niektórzy ludzie po prostu prowadzą badania nad inHenieur.... ^^
capture_feature_decalque.png
1 polubienie