Rozkład i ilość spawana mechanicznie

Witam

Mam do czynienia z problemem, który jest obecnie nierozwiązywalny, który odtworzyłem, przycinając wszystko, co zbędne, aby ci go przedłożyć.

Mam dwie sztuki w jednym zespole, części Y i Z. Aby zlokalizować obiekty, używamy niestandardowej właściwości "id".
- Y ma dwa ciała: id Y1 i Y2, oznaczone odpowiednio jako "SLIDE" i "RING".
- Z ma korpus, id Z1 również oznaczony jako "RING" (ważne).

Tworzę posła do PE tego zgromadzenia w celu uzyskania wykazu organów, wraz z ich odpowiednimi identyfikatorami i oznaczeniami.
Aby to zrobić, rozkładam dwie mechanicznie spawane części na nomenklaturę.

Problem:  rozkładając Z, a następnie Y, nomenklatura daje mi dwie linijki:
- Ilość Y1 2
- Y1 ilość 1

Chciałbym jednak uzyskać, logicznie:
- Y1 ilość 1
- Ilość Y2 2
I tak jest w istocie, gdy rozkładam Y, a potem Z, o dziwo!

To tak, jakby Y2 rozkładając się, zarówno łączyło się z Z1, ale także zmieniało ID i oznaczenie! Jakby nie mógł już odnaleźć swojego młodego w rozkładzie.

Załączam pakiet tego rysunku z nadzieją, że uda Ci się znaleźć rozwiązanie tego intrygującego problemu.

Z góry dziękujemy,

mise_en_plan.zip

Pozwolę sobie poruszyć ten temat ponownie, jeśli to możliwe. Nie udało mi się rozwiązać problemu.

Dziękuję

Myślę, że właściwość "Designation" służy jako klucz dla SW do podjęcia decyzji, czy połączyć kilka "identycznych" ciał z różnych części.

Próbowałem zmienić nazwę pierścienia z Z na "pierścień z" i tablica działała dobrze.
Próbowałem zmienić inne utworzone przez Ciebie właściwości, ale to nie wystarczy. Być może za pomocą innych "standardowych" własności SW (long, ang) będzie w stanie spowodować różnicowanie.

Dziękuję za odpowiedź i czas potrzebny na przetestowanie rozwiązania.

To prawda, że moglibyśmy chcieć trzech różnych linii.

Chciałbym, aby organy o tym samym oznaczeniu były dobrze połączone, tak aby w nomenklaturze nie było kilku wierszy z tym samym ciałem (w szczególności w odniesieniu do zamówień publicznych).

Jednak właściwość "Designation" niekoniecznie jest kluczem, ponieważ w przypadku dekompozycji Z, a następnie Y, łączy dwa "Ring", a następnie zmienia ich nazwę na "Slide". To daje mi nomenklaturę z 3 slajdami, podczas gdy ja chciałbym 2 pierścienie i szkiełko.