Cięcie w montażu: komponenty nie są brane pod uwagę

Muszę uwzględnić część dużego zespołu na rysunku małego (zespołu).

Nie mogę zmodyfikować dużego złożenia, więc wywołuję mój duży zespół w innym zespole i wykonuję funkcję "usuwania materiału" (proste wyciągnięcie profilu pryzmatycznego).

Nawet jeśli zaznaczysz "wszystkie komponenty" w obszarze działania, nadal są elementy.

Biorąc pod uwagę, że pozostało mi jeszcze wystarczająco dużo numerów, aby nie zagłębiać się w pomysł ukrywania ich przed wzrokiem (jesteśmy zobowiązani, jeśli się nie mylę, wybierać je jeden po drugim).

Czy miałeś problem i ewentualnie, jak go rozwiązałeś?

Dziękuję

Miałem już przypadek, kawałki, które nie są cięte, to kawałki powierzchniowe (http://www.lynkoa.com/forum/3d/vue-en-coupe-impossible), a ponadto z rekonstrukcją erreus.

Oprócz ich ukrywania, musisz przerobić części, aby uzyskać czystą objętość 3D.

2 polubienia

Czy masz zdjęcie, które ilustruje Twoje obawy? czy sitodruk?

1 polubienie

Tak naprawdę nie widzę historii cięcia w zespole, ale kiedy chcę zlokalizować mały w dużym, umieszczam mój duży na zewnątrz MeP i tworzę szczegółowy widok, który umieszczam obok mojego małego zespołu na MeP

Zobacz Ukrywam części, jeśli to konieczne 

Obsługa jest taka sama w widoku przekroju poprzecznym 

3 polubienia

Szkoda, że nie możemy podzielić się punktami.

Rozwiązanie Geralda jest dobre, ale rzeczą, której nie sprecyzowałem, było to, że na rysunku nazwałem duży zespół jako część "widoku z innej pozycji".

A widok szczegółowy oparty na tego rodzaju widoku nie uwzględnia drugiej pozycji.

Więc będę cierpliwy...