Cyfrowe meble do cięcia

@ Stefbeno  masz rację, nie musisz "zawracać sobie głowy" configami. 

Czy można gdzieś w posesjach wpisać gatunek drewna? Stworzyć materiał?

Wydaje mi się, że po kliknięciu prawym przyciskiem myszy na konfigurację możesz zdecydować, że nie stosować ograniczeń, jak sądzę (nie jestem przed moim solidworksem)

Jeśli w swoich właściwościach lub właściwościach niestandardowych utworzysz linię, esencję lub materiał i wypełnisz go, a następnie utworzysz notatkę, która wskazuje na te właściwości, aby umieścić je w swoim MEP, automatycznie otrzymasz gatunek lub rodzaj drewna....

2 polubienia

W każdym razie musisz stworzyć niestandardowy rekwizyt. Następnie albo tworzysz swoje esencje jako materiały, albo ręcznie wypełniasz swój rekwizyt.

Jeśli chodzi o różnicę między knagami a ekscentrykami (nie jestem stolarzem ani stolarzem), powiedziałbym, że jest to dynamiczny aspekt łodzi: ekscentryk (z mojego punktu widzenia) ma znaczenie, co może tworzyć gry w użyciu.

2 polubienia

Witam

Kilka rozwiązań, aby zrobić to, co chcesz:

1. Moduł SWOODDESIGN opublikowany przez francuską firmę Eficad, który dodaje do SolidWorks funkcjonalność specyficzną dla branży drzewnej
  2. Jeśli chodzi o twoje przeplatanie, dla mnie są dwie możliwości:
    1. Zagnieżdżanie do sterowania numerycznego, zagnieżdżanie do umieszczania części w złożony sposób > Eficad i SWOODCAM 
    2. Nesting dla piły cyfrowej, cięcie tylko według dwóch osi więc zagnieżdżanie "prostsze" -> prosta nomenklatura z listą przepływu paneli wysyłaną do oprogramowania piły i to on zarządza zagnieżdżaniem.

@+