Z tego co widzę, ta tabela nie jest wykonana w masie tylko przez skojarzenie płyty. Rozwiązaniem byłoby więc wykonanie go w montażu, a następnie odzyskanie DXf elementów w celu zaprogramowania obróbki w CAD/CAM.
To taki stół, ok nie super na kolana :) ale chcę to zrobić jako stolik kawowy ze szklanką na nim.
Zamierzam narysować stół w 3D, a kiedy już to zrobię, wrócę do Ciebie, aby wyjaśnić linie podziału...... Naprawdę nie wiem, co masz na myśli.
Do montażu, OK.... ale moim życzeniem jest, aby zrobić to w 3D, a następnie stworzyć pary 2D, aby wykonać cięcie za pomocą frezarki. A ja chciałbym uniknąć obliczeń Einsteina polegających na obliczaniu para po parze...... Już kiedyś zrobiłem półprzezroczystą bibliotekę i było falère, ale udało mi się to zrobić (z autocadem)
Zacznę od zrobienia części masowej. Następnie tworzę 2 kawałki pochodne, do których wstawiam mój masywny kawałek (insertion/piece). W każdym z tych kawałków wykonuję powtórne cięcie (szerokość cięcia to przestrzeń między 2 parami, a podziałka to poprzednia szerokość + grubość). Wygeneruje ciało X. Każdy element pochodny odpowiada parom w określonym kierunku.