@AC Cobra: Ponieważ zawiesza się, gdy tylko edytuję twój szkic...
@Fudz3d: Już próbowałem bez rezultatu.
@AC Cobra: Ponieważ zawiesza się, gdy tylko edytuję twój szkic...
@Fudz3d: Już próbowałem bez rezultatu.
Ok, dobrze podaj wszystkie dane, a ja zrobię to dobrze ^_^ dla Ciebie
Osobiście używam teraz maksymalnie spłaszczonej powierzchni
100 razy + proste, ponieważ działa dobrze
pytanie @ Yves T
Twój utwór, który jest tworzony w objętości
zamiast przechodzić przez rozłożoną lub rozwijaną blachę
Tworzysz powierzchnię na obrabianym przedmiocie z przesunięciem 0,001 mm
I to jest ta wspomniana powierzchnia , której będziesz używać
Narzędzie Płaska powierzchnia w narzędziu Powierzchnia
Wszystko, co musisz zrobić, to nałożyć grubość blachy
Tak teraz postępuję
i działa idealnie ;-)
patrz załączony plik SW 2017
@+ ;-)
@GT22: Też próbowałem, ale narzędzie do wyrównywania powierzchni pozostaje wyszarzone...
@AC Cobra: To miłe, ale niestety nie wolno mi tego robić.
Pliki instalacyjne oprogramowania SW 2016 SP4 otrzymałem w BE. Przetestuję to, gdy będę miał chwilę.
@ Yves T
Stwórz kolejny pokój z kursami różnicowymi
W ten sposób nie ma problemu z prywatnością
po prostu po to, aby przeprowadzić testy funkcjonalności
@+
P.S. Nie rozumiem, dlaczego jest to szara płaska powierzchnia narzędzia
Musisz stworzyć powierzchnię i to właśnie tę powierzchnię spłaszczasz
Czy byłeś w Dostosuj narzędzie/ Powierzchnie/Polecenie
@GT22: To właśnie zrobiłem. Odsunięcie powierzchni, a następnie spłaszczenie powierzchni.
Odłożę to na bok na kilka dni i odezwę się do ciebie.
Dziękuję za pomoc w każdym razie. Nie omieszkam, jak zwykle, przynieść Wam mojego:)
A co, jeśli spróbujesz usunąć materiał z jednego ze swoich ujęć, a następnie powtórzyć okrężną powłokę?
@AC Cobra: Prototyp został wykonany w ten sposób i faktycznie wytwarza płaskie miejsce w dolnej części fal. Co jest naprawdę bardzo brzydkie.
Nie martw się, biorąc pod uwagę bardzo krótki termin, wykonałem część na Wynalazcy i edytowałem plany cięcia i walcowania laserowego. Nadal będę musiał wykonać model 3D w oprogramowaniu do archiwizacji BE.
zrozumieć danie po zagięciu, które wyjaśnia Yves
Zobacz ten obraz, który obejmuje zewnętrzną i wewnętrzną powierzchnię płaskiej części
Zaczynając od filiżanki
Wynika to z małego przekroju stożka oraz utraty i rozciągnięcia zewnętrznej i wewnętrznej powłoki
Potwierdza to, że cięcie laserowe nie powinno być prostopadłe do płaskiego elementu obrabianego
Tak więc cięcie po stożku wykonanym za pomocą lasera na napędzie kołowym
załączony plik SW 2017
@+ ;-)
Cóż, po spędzeniu poranka na odinstalowaniu oprogramowania i ponownym wykonaniu 3 instalacji, działa idealnie.
Przedstawiam wizualizację wyniku za pomocą 4 prostych funkcji ...
Witaj Yves
Jakiej wersji ostatecznie użyłeś?
@ GT 22 Spojrzałem na twoje prace, ale nie rozumiem, jak robisz to z rozłożonej powierzchni, aby je zmodyfikować. Próbowałem zrobić w nim i cóż, suchar, SW oferuje mi wycieczkę do Partenonu.
Nigdy nie robiłem powierzchni i będę musiał zacząć (w międzyczasie możesz zrobić w powierzchni i ją wypełnić).
W końcu użyłem SW 2018 SP2.0, tak jak próbowałem na początku. Oprogramowanie musiało wyczuć moją rozpacz (lub irytację). Bardzo denerwuje mnie to, że moje 5 innych stanowisk też nie działa tak, jak powinno... To jest coś, co doprowadza mnie do szału.
Jeszcze raz dziękuję tym, którzy starali się mi pomóc, miło jest czuć wsparcie w trudnych sytuacjach:)
Cześć @ Zozo
(rozłożony) płaska powierzchnia nie jest przepuszczalna i składana
Używam spłaszczenia na przedmiocie już poddanym obróbce
Z drugiej strony, jeśli chcesz rozłożyć i pracować na płaskim i złożonym
To całkiem możliwe
Spójrz na ten element w mocowaniu spiralnym na spiralnych schodach
@+ ;-)
Dziękuję gt 22 Imponujące:-)
Rozumiem lepiej, jak to się robi, zwłaszcza z funkcją "połącz"
Jest wiele funkcji, na których się nie znam, bo nie robię skomplikowanych rzeczy w blachach czy typu schody.
Aby utworzyć woluty na tego typu schodach
Nie znalazłem żadnego innego przewodnika
Na rozłożystym i następnie złożonym znajduje się wiele płaskich wycięć
Uważaj też, aby rozłożyć i rozłożyć, to nie do końca ta sama funkcja
Użyłem również narzędzia do łączenia
od czasu tworzenia wolut
Wziąłem odkurzacze, aby utrzymać blachę i móc ją złożyć
a następnie solidna blacha gięta
i odejmuje wspólne elementy
Nie podano innego rozwiązania tego typu problemu
@+;-)
Zamykam temat.
@Gt22: Moim zdaniem jest to najlepsze rozwiązanie, ponieważ stworzyłeś crawling scrolls.
Najlepszą odpowiedź daję AC Cobra za ilość pomysłów na obejście które podał ale dziękuję pozostałym za udział :)
Wracam do tematu, bo znowu miałem problem. Otworzyłem bilet i dostałem odpowiedź.
Tak więc, aby inni nie spędzali godzin na szukaniu jak osły, podaję wam przyczynę i rozwiązanie.
Ogólnie rzecz biorąc, Solidworks nie akceptuje usuwania materiału, które tworzy zerową grubość, z wyjątkiem tego, że w tym przypadku akceptuje to bez ostrzeżenia.
To usunięcie materiału, który utworzył część o zerowej grubości, nie może być złożony, stąd komunikat o błędzie, że niektórych funkcji nie można rozłożyć (złożyć).
Rozwiązaniem jest po prostu stworzenie większego arkusza, prawidłowe zwymiarowanie usuwania, aby mieć gotowe żebro, wykonanie usunięcia i złożenie.
Raz tak to przedstawione, wydaje się oczywiste. Uważajcie więc na łuki styczne :)
PS: Podziękowania dla technika Visiativ za szybką odpowiedź i współczucie.