Chcę umieścić kolor wyglądu na powierzchni części znajdującej się w złożeniu. Mam jednak kilka wystąpień tego samego elementu w moim zespole. Gdy zmieniam wygląd, zmienia się on we wszystkich wystąpieniach w moim zestawie.
Czy możliwe jest zastosowanie wyglądu do powierzchni komponentu bez zastosowania go do wszystkich wystąpień tej części? Jeśli tak, to jak mogę to zrobić?
Rozwiązanie 1: Zastosuj swój wygląd na poziomie zespołu składającego się z części, a nie na poziomie części. Rozwiązanie 2: Utwórz konfigurację części z wyglądem w konfiguracji i zmodyfikuj konfigurację części w złożeniu.
Rozwiązanie 1 zastosuje wygląd do całego pomieszczenia, a nie tylko do jednej powierzchni w moim pokoju, prawda?
Rozwiązanie 2 może być w moim przypadku czasochłonne, ponieważ musiałoby być wykonane na wielu częściach. I nie zawsze jest to ta sama powierzchnia, którą muszę pokolorować.
Dokładny po weryfikacji na poziomie twarzy jest powtarzany we wszystkich wystąpieniach, a na poziomie kawałka to cały kawałek zmienia kolor. Pozostaje tylko rozwiązanie 2, jeśli się nie mylę. Nawet jeśli nie jest to najłatwiejsze rozwiązanie...
Szybkim rozwiązaniem jest dodanie wyglądu poprzez kliknięcie w kolumnę przezroczystości na poziomie pomieszczenia, wybranie jej koloru, a następnie odznaczenie przezroczystości, kolor pozostaje, działa również z powtórzeniami komponentów, wadą jest to, że nie można wybrać jednej powierzchni, ale całą część...