Odkrycie; TiSCAD (Protokół TiSCAD)

Witam

Przeglądając internet, odkryłem suplement SW:
Pozwolę Ci się przekonać sam: QuickInsert – Dodatek do łączników dla SolidWorks | TiSCAD.

Może w narzędziach MyCad...?..

Co myślisz?
Za drogie?
Bezużyteczny?
Pożyteczny?

2 polubienia

Bjr powiedział:
Do widoków z linkiem wydaje się to intuicyjne i inteligentne, zestaw narzędzi z elementami montażowymi, takimi jak, podkładki, pierścienie zabezpieczające ..., pokazując na żywo możliwość zrobienia!!
Z poważaniem, Pierre

Witam;

Brzmi to interesująco jako dodatek. Dziękujemy za udostępnienie @Julien_MARTIN .

Myślę też, że byłby to plus w narzędziach MyCad (zamiast ich MyCadViewer? ... )

ponieważ osobiście nie chcę, abyś tworzył przeglądarkę tylko do użytku z narzędziami MyCad użytkownicy wiedzący, że Edrawing jest dostarczany z instalacjami Solidworks i Catia... a użytkownicy modelowania 3D muszą reprezentować 90% klientów Mycad, jeśli nadal możemy to udostępnić...

Trochę podkochuję się w ich ToolCheckerze:

Wszystko, co muszą zrobić, to poczekać, aż ktoś zacznie testować ich produkt...
w ciągu 300€ / rok (prawdopodobnie za stanowisko)

FYI: ich makro do wykrywania " wymuszonych " wymiarów na rysunku.

1 polubienie

Witaj Julien-MARTIN,

Wow!!! Super!!! Nie znam tej bardzo ciekawej wersji.
Pod względem ceny dla jednej osoby jest to drogie; Dla grupy użytkowników tak.
Dzięki za informację.
@+.
AR.

Wszystko, co muszą zrobić, to poczekać, aż ktoś zacznie testować ich produkt...
w ciągu 300€ / rok (prawdopodobnie za stanowisko)

Jest wersja próbna, którą testuję w zakładce do pobrania:

image

Rzeczywiście, Toolcheker działa bardzo dobrze.

Pod względem ceny dla jednej osoby jest to drogie; Dla grupy użytkowników tak.
image

Na pewno do negocjacji w zależności od ilości pozycji. :confused:

1 polubienie

300€ za firmę wydaje mi się przystępne. Oszczędzasz 10 godzin w roku i w dużej mierze zwracasz koszty licencji.
Biorąc pod uwagę ważny rozwój, który należy wykonać dla tego rodzaju oprogramowania, wydaje mi się, że jest to przystępna cena, nawet jeśli na pierwszy rzut oka może być chłodząca.
Następnie musimy sprawdzić, czy jest on degresywny dla dużej liczby licencji (czy nie)
Być może Visiativ będzie w stanie czerpać z niego inspirację do opracowania równoważnego oprogramowania, które jest dostępne bezpłatnie za pośrednictwem MyCADTools?
Co sądzisz o @Coralie @fmarchand, który ma być oferowany wewnętrznie w Visiativ w oprogramowaniu, które ma zostać opracowane?

1 polubienie

Dziękujemy, że jesteś Beta-testerem :grin:, pamiętaj, aby przekazać nam małą informację zwrotną (nie zapominając o określeniu swojej wersji Solidworks).

Kilka pytań (jeśli masz czas, chęć i cierpliwość):
Czy można modyfikować i/lub dodawać niestandardowe właściwości do proponowanych elementów złącznych?
Jak bardzo zestaw zyskuje na wadze (w bajtach) dzięki temu rozwiązaniu.
A co z materiałami, z których wykonane są?
Czy geometria jest zgodna z normami ISO/DIN? (ponieważ mają tendencję do ewolucji w czasie)?

Zadaję te pytania, ponieważ nie chciałbym skończyć z kolejnym " Solidworks Toolbox".

To powiedziawszy, chciałbym podziękować ( :+1:) @sbadenis za włączenie Visiativ w refleksję nad stworzeniem podobnego narzędzia zawartego w pakiecie MycadTool... prawdopodobnie istnieje zainteresowanie tego typu narzędziem (licencje Solidworks Standard nie mają dostępu do przybornika Solidworks).

2 polubienia

Wyobrażam sobie, że bibliotekę można dostosować (do potwierdzenia przez naszego beta testera @Julien_MARTIN ? :wink:)
Edycja: tak, można go dostosować (po prostu musiałeś wyglądać lepiej): :rofl:

W konfigurowalnym przeglądzie materiałów, właściwości...

2 polubienia

Głównym zainteresowaniem, które widzę, jako projektant i monter, jest poznanie listy narzędzi niezbędnych do montażu oraz akcesoriów/sprzętu, które należy mieć

1 polubienie

@Alfoncpasmamob , a zwłaszcza wiedzieć, czy jest dostępny i można go zdemontować.
Który nigdy nie został uwięziony (podróż nie jest wystarczająco ważna lub inny problem w tym samym stylu

1 polubienie

Rzeczywiście, zdarzyło mi się już, że musiałem wykonać/zmodyfikować narzędzia do demontażu/ponownego montażu niektórych części bez posiadania zbyt wiele miejsca, zgadzam się z twoją uwagą,
Między badaniem a wykonalnością!!

2 polubienia

Witam @Julien_MARTIN dziękuję za udostępnienie.

14 dni wersji próbnej to " 14 dni niezależnie od tego, czy jej używamy lub nie " lub " 14 dni użytkowania "?

1 polubienie

Witam

Dla Twojej informacji, Visiativ wyprodukował już wiele znormalizowanych części i profili.
Do pobrania dla tych, którzy mają subskrypcję.

Ten rodzaj produktu może być interesujący, jeśli jesteś zdany na siebie i nie masz środków, ale gdy tylko musisz wprowadzić kody artykułów, aby móc zarządzać częściami (zapasy, CAPM...), tego rodzaju narzędzie traci zainteresowanie, ponieważ musi być skonfigurowane → wraca w tym samym czasie, co pobieranie/modyfikowanie bibliotek.

Jedyną fajną rzeczą, jaką widzę, jest raczej ich integracja narzędzi (nie do końca ustandaryzowanych i trudniejszych do znalezienia/przeprojektowania). Mimo to Twój warsztat musi używać tych samych marek, co te, które zaprojektowali...

2 polubienia

To prawda, ale bądź ostrożny, duża część nie jest na bieżąco z najnowszymi
Standardów... Cofam to, co właśnie zostało powiedziane, wygląda na to, że Visiativ nie oferuje już swoich pakietów elementów 3D do pobrania (przynajmniej ich nie znalazłem), pozostaje tylko dostęp do platform takich jak Padlock i Tracepart.

Niestety, jest to również prawda... zbyt prawdziwe. :face_with_spiral_eyes:

1 polubienie

Nawet jeśli narzędzia są różne, pozwala to już sprawdzić, czy jesteś całkowicie w kapuście, czy nie.
Ewentualnie narzędzia można dostosować (na filmie lub zwróć uwagę na 2 długości panoramy dla klucza imbusowego, na przykład.
Jest też łatwość wkładania + podkładek i wymiany ich na inny model, a ten punkt nie jest do zaniedbania i wydaje mi się bardzo interesujący i znacznie bardziej intuicyjny niż metoda ręczna z pobranymi i zmodyfikowanymi.

Niekorzystanie z Facom powinno być nielegalne!

FYI, Tiscad pracuje nad tym, aby ich ToolChecker mógł być użyteczny w istniejących bibliotekach. Zakładam automatyczne dodawanie oznaczeń na, podkładkach...