Wada druku mało widoczna pod SW

Witam

Wykonałem tę część, która jest wejściem turbiny samolotu odrzutowego, którą chciałbym wydrukować w 3D.

Obawiam się, że na tym skrzyżowaniu mam wadę, która jest wyraźnie widoczna na wydruku, podczas gdy nie dostrzegam jej bardziej niż przy SW.

Zrobiłem dużo testów, zarówno pod Sw jak i w slicerze, wada nadal występuje.

Załączam zrzuty ekranu oraz plik SW 2013.

Delikatność

entreedair.sldprt
capture.jpg
capture1.jpg
capture2.jpg
capture3.jpg

Witam

Twój model jest źle zaprojektowany, są ściany, które są zbyt cienkie.

Zacznij od włączenia opcji Wykryj cienką ściankę we fragmentatorze. Jeśli to nie wystarczy, powinieneś przerobić swój model czysto, zgodnie z nim.

Jednak wyeksportowany w stl od SW2020 i otwarty w moim slicerze (Slic3r Prusa Edition) nie mam tego błędu. (a cienkie ścianki nie pojawiają się w wersji high poly)

Dołączam stl lowpoly i highpoly. Przetestuj, aby sprawdzić, czy działa lepiej w Twoim slicerze.

entreedair_0.stl
entreedair_0high.stl
1 polubienie

Witam

Spróbuj ustawić promień 0,5 na wszystkich krawędziach w kolorze czarnym, aby zobaczyć, jak to wygląda

Sylk, pierwszy stl _0 przechodzi całkiem nieźle, z drugiej strony drugi.

Drukuję w 0.4 to, co już zrobiłem dla kadłuba, bez takich problemów jak ten.

Rzeczywiście, jest to problem z projektem rysunku, część wygładzająca17, która nie działa, miałem trudności z jej wykonaniem. 

Z drugiej strony, otworzyłem go z 2018 rokiem, jest znacznie lepszy.

Rzadko używam 2018 ze względu na zasoby mojego komputera, opóźnia się.

AC Cobra 427, to nie działa.

entreedair_0.jpg
entreedair_0high.jpg
2018.jpg

Zaskakujące, że high poly działa gorzej niż low poly, ale jest.

Z mojej strony, przy szerokości wytłaczania 0,3, High Poly jest niklowy (0,3 nadaje się do dyszy 0,25, mniej do dyszy 0,4). Jeśli możesz przełączyć się na dyszę niższą niż 0,4, będzie łatwiej, w przeciwnym razie będziesz musiał przerobić model, aby ściany były dostosowane do Twojej konfiguracji/ustawień. Ale znowu, opcja "wykryj cienką ściankę" powinna rozwiązać problem, automatycznie dostosowując szerokość wytłaczania cienkich ścianek. Pod warunkiem, że masz go w slicerze.

W rzeczywistości popełniłem błąd, zapomniałem o krzywej prowadzącej, która sprawiła, że żółta siatka w SW nie była prosta, ponadto zmodyfikowałem szkic, od tego czasu działa dobrze.

capture1.jpg
capture3.jpg
entreedair.sldprt
entreedair.stl
2 polubienia

Dziękujemy tym, którzy się do tego przyczynili

Delikatność