Próbuję symulacji talii, która składa się z IPe 200, w której spoczywa krata.
Ipe jest mocowany za pomocą 2 kotwiących typu Ø16 z każdej strony z płytą o grubości 12 mm
Stworzyłem więc wirtualną ścianę, aby symulować, który pokrywa się z moimi ramami
Stworzyłem 4 kotwiące (po 2 z każdej strony), ale kiedy uruchamiam siatkę i symulację, soliworks mówi mi, że stosunek promienia do długości jest zbyt mały, a ja nie mogę znaleźć, gdzie zapisać długość tej kotwiącej. Nie wiem, czy wyraziłem się wystarczająco jasno, ale jeśli ktoś ma rozwiązanie, jestem za tym, dziękuję
Nie importowałem, to co rozumiem w kotwiącej to metalowe kołki, takie jak na przykład (rożen), ale muszę się mylić. I nie znajduję żadnych po sposobie, w jaki ustawiamy te kołki kotwiące na podstawie danych o wytrzymałości i naprężenia osiowego lub ścinającego, ale nie ma wartości długości
Czy powinienem umieścić stały kontakt na powierzchni moich płyt, czy też powinienem umieścić je w otworach, które odpowiadają kołkom kotwiącym, ponieważ wykonując te dwie symulacje, wyniki są bardzo różne
Twój plik nie jest dobry, ponieważ dołączyłeś tylko ASM i bez części, które go tworzą, nie możemy niczego wyświetlić
Musisz zrobić File==> Pack and GO i wybrać wszystkie części w ZIP.
Wybierz również wynik swojej symulacji , jeśli chcesz mieć opinię na jego temat. Wyczuwam problem z twoimi złączami śrubowymi: biorąc pod uwagę zawartość wymiany.
To, co zauważyłem od kilku tygodni, to niewytłumaczalne kopania. Niewytłumaczalne w tym sensie, że nie ma nowego problemu, który sprowadzałby go z powrotem na linię frontu.