Witam
Spotkałem się już z tym problemem w projekcie, w którym musiałem przestawić CAD części termoformowanych i modyfikowanych na CAD formy , aby przestawić wszystko w punkcie początkowym maszyny do dodatkowej obróbki.
Najprostszy w rzeczywistości to:
- Importuj swoje części w formacie stp
- Zapisz je w formacie solidworks
-Tworzysz zespół, mocując swoją pierwszą część w początku, który chcesz zachować
-Stopniowo przynosisz z powrotem całe kawałki
-Edytujesz swoje części w złożeniu.
-W geometrii odniesienia tworzysz nowy układ współrzędnych, który pokrywa się z początkiem układu współrzędnych.
-Zapisujesz swoje części (jeszcze w trybie edycji) w formacie stp, ale przed zatwierdzeniem rejestracji klikasz na opcję i na samym dole okna, które się otwiera, zmieniasz swój nowo utworzony układ współrzędnych. Ekran okna zmiany układu współrzędnych jest kopiowany do dołączonej wersji.
-Pierwszy krok należy rozpocząć ponownie od zaimportowania nowego pliku stp i ponownego zapisania go w formacie solidworks. A następnie, gdy zaimportujesz swoją część w formacie solidworks, będzie ona miała nowe współrzędne złożenia i zmieni swoje położenie bez ograniczeń (oczywiście będzie musiała zostać naprawiona!)
Wiem, że to żmudne, ale to jedyny sposób, jaki udało mi się znaleźć, aby zmienić położenie moich termowierconych części na formie. Prawdopodobnie istnieje znacznie prostsza metodologia.
Mam nadzieję, że to pomoże!
Powodzenia
systeme_de_coordonnees_de_sortie.png