Na SW 2017 mam płaską część z otworami, które chciałbym odkształcić poprzez tłoczenie
Nie wiem jak to zrobić, przy odkształceniu przez nacisk powierzchniowy lub stemplowanie otwory pozostają prostopadłe do płaszczyzny powyżej, podczas gdy powinny być również odkształcone.
Dwa sposoby, aby zacząć od płaskiego arkusza, który ma wszystkie ząbkowane otwory i użyć narzędzia do stemplowania, ale musisz stworzyć męski kształt, który służy jako twoja matryca. (Nie wiem czy to działa na tak dużych powierzchniach. Tą metodą wykonuję ogólnie tylko małe usztywnienia.)
Innym rozwiązaniem, które zastosowałem w załączonym przykładzie, jest użycie funkcji nawijania ze szkicu umieszczonego na samej płaszczyźnie umieszczonej pod już wytłoczoną częścią.
Ponieważ nie wiem, jak zrobiłeś swoją stemplowaną monetę, nie mogę ci powiedzieć nic więcej.
Są inne metody (prawdopodobnie na powierzchni), ale tutaj pozwalam super dużym facetom z tego forum ci pomóc.
Pozdrowienia
Za kilka minut umieszczę Ci obraz (renderowanie jest w toku :-) )
Nie ma ucha Mickey, albo mówisz mi coś innego :-) :-) :-) :-)
Z drugiej strony mam ćwiartkę, potem pół symetrii i na końcu kolejną połówkę symetrii, żeby mieć cały utwór.
Pewnie są lepsze rzeczy do roboty, ale szczególnie zależało mi na odpowiedzi na pytanie o otwory, które muszą być zdeformowane prawie jak w prawdziwym życiu, a nie pionowo
Pluszowy EDIT @ac Cobra Właśnie zrozumiałem twoją uwagę hihihi!!
- jak zrobiłeś, aby zrobić krzywą1 (nie wygląda na to, że jest to szkic 3D, ale jeszcze nie wiem, jak to zrobić i będę go potrzebować za miesiąc, to dobrze :-)
- Nie do końca zrozumiałem obraz szkicu2 (czy jest to technika używana do odbitek bluesowych, ???).
Możemy otworzyć inny temat, aby nie zanieczyszczać tego, jeśli chcesz.