Witam wszystkich :)
Niedawno się zarejestrowałem!
Proszę, chcę wiedzieć, jak usunąć defekty między połączeniami między liniami w polilinii, aby je skorygować i utworzyć region w programie AUTOCAD 2013.
I dziękuję :)
Witam wszystkich :)
Niedawno się zarejestrowałem!
Proszę, chcę wiedzieć, jak usunąć defekty między połączeniami między liniami w polilinii, aby je skorygować i utworzyć region w programie AUTOCAD 2013.
I dziękuję :)
Witam, czy jesteś pewien, że Twoja polilinia jest zamknięta? Kiedy mam problem z utworzeniem regionu, rysuję wiele linii, aby rozdzielić je na kilka regionów i zaczynam od nowa w obszarze, w którym nie mogę utworzyć regionu i tak dalej, aby znaleźć błąd w konspekcie...
Problem polega na tym, że polilinia prawdopodobnie nie jest gdzieś zamknięta. I nie mogę się upewnić co do każdego połączenia, chyba że biorąc pod uwagę liczbę linii!!
Wiem, że jest polecenie, które określa miejsce, w którym znajduje się usterka... ale zapomniałem o tym:(
Witam
Czy QSELECT w języku angielskim lub SELECTRAP w języku francuskim pasuje?
Witaj Slim,
Istnieje kilka czynników, które mogą spowodować, że konspekt nie zostanie zamknięty lub nie będzie można go przekonwertować na region:
- Końce polilinii nie są połączone lub krzyżują się
- Albo nie wszystkie polilinie znajdują się na tej samej płaszczyźnie (różne współrzędne z)
- Zdarza się również, że polilinia ma kilka identycznych punktów
Najprostszym sposobem w tym przypadku jest skorzystanie z funkcji tworzenia konspektu lub "_BPOLY" na klawiaturze (z "_" przed !!)
Automatycznie generuje kontur strefy (polilinii lub wybranego obszaru) i akceptuje tolerancje na połączeniach. Dzięki niemu możemy nawet tworzyć w regionach.
Jeśli nie może znaleźć konspektu, wyświetli komunikat o błędzie, a następnie poinformuje, gdzie jest problem (czerwone kółka).
Klasa A+
Cze wszystkim
Dziękuję za odpowiedzi.
@ PL.:"SELECTRAP" nie pasuje do polecenia, którego szukam.
@EricR: tak, to jest komenda, którą chcę :) "-BPOLY" w angielskiej wersji Autocad i to "PEDIT" w wersji francuskiej Autocad.
Klasa A+
Małe sprostowanie:
_BPOLY utworzył nową polilinię z istniejących i zachowanych elementów.
EDPLIN służy do modyfikowania istniejącej polilinii.
I te 2 polecenia istnieją niezależnie od języka.
Klasa A+