Witam
Używam nomenklatury listy w zakładce, szczegółowej numeracji.
Z drugiej strony, dla celów prezentacyjnych, chciałbym, aby komponent powtórzony kilka razy nie był zgrupowany w jednej linii.
Pozdrowienia.
Witam
Używam nomenklatury listy w zakładce, szczegółowej numeracji.
Z drugiej strony, dla celów prezentacyjnych, chciałbym, aby komponent powtórzony kilka razy nie był zgrupowany w jednej linii.
Pozdrowienia.
W obszarze Solidworks? Nie sądzę, aby było to możliwe, celem nomenklatury jest wypisanie identycznych elementów.
Witam
Rzeczywiście, może pojawić się w 2 różnych wierszach tylko wtedy, gdy znajduje się w 2 różnych podzbiorach i jeśli nie używamy "płaskiej nomenklatury".
Uh, tak :)
Natywnie nie sądzę, aby było to możliwe, jak powiedziałem wcześniej, nie to jest celem!
Następnie nic nie stoi na przeszkodzie, aby zapisać nazwę w Excelu, a następnie zmienić ją ręcznie.
Oczywiście nie będzie on modyfikowany na Solidworks, więc nie wiem, czy taki jest cel...
Powodzenia
Możesz to ewentualnie zrobić, jeśli używasz dwóch konfiguracji komponentów o dwóch różnych nazwach konfiguracji, oczywiście ... Nawet jeśli geometria jest taka sama, to w opcjach BOM grupowanie powinno być zdefiniowane według nazwy konfiguracji, a nie według nazwy pliku.
Dziękuję fthomas, to jest dokładnie wniosek, do którego doszedłem w porze lunchu.
I działa to doskonale.
Pozdrawiam.