Wprowadzenie do symulacji

Witam

Szukam kogoś, kto byłby na tyle uprzejmy, aby poświęcić kilka chwil, aby wyjaśnić mi za pomocą wideo główne cechy części symulacyjnej Solidworks (być może zaczynając od prostego przykładu).

Doskonały dzień,
Frédéric

Witam;
Możesz zacząć od zapoznania się z narzędziami symulacji za pomocą samouczków oferowanych w Solidworks:
image

Myślę, że konieczne jest również określenie wersji Solidworks i dodatku do symulacji, którego zamierzasz użyć...

3 polubienia

Witaj Maclane,

Dziękujemy za Twoją opinię.

Właściwie obejrzałem samouczki, a nawet zrobiłem kilka testów.

Nie wiem jednak, jak odtworzyć na konkretnym przykładzie mojego asamblażu elementy, które, jak mi się zdaje, zrozumiałem.

Celem przyjścia do społeczności jest znalezienie kogoś, kto ma wystarczająco dużo doświadczenia (i życzliwości), aby zobaczyć mój przypadek i dać mi główne linie refleksji.

Doskonały dzień,
Frédéric

Witam @fbrand1

Najprostszą rzeczą, jaką możesz zrobić, to przedstawić swoją sprawę, abyśmy mogli pomóc Ci iść naprzód. Ogólnie rzecz biorąc, społeczność reaguje zgodnie z tymi dostępnościami i nie zawsze jest to zgodne z filmem :wink:

I powodzenia w symulacji

3 polubienia

Witam

Dziękuję za Twoją wiadomość.

Zastanawiałem się nad udostępnianiem ekranu, aby zoptymalizować podejście.
Bardzo trudno jest wyrazić moje pytanie w kilku zdaniach.

Będę kontynuował moje badania :slightly_smiling_face:

W każdym razie dziękuję za poświęcenie czasu na udzielenie mi odpowiedzi.

Doskonałe popołudnie.
Frédéric

Mała rada: aby podejść do symulacji, trzeba dokładnie przemyśleć założenia.

1 polubienie

Poniżej podano kilka przykładów (spośród wszystkich trybów symulacji):
https://www.javelin-tech.com/blog/?s=simulation
https://www.goengineer.com/blog?searchText=simulation&submit=blog

2 polubienia

Twój problem polega na tym, że chcesz to zrobić na złożeniu, a nie na części, prawda?

Witam serdecznie

Tak, ale zamieszczając to w wiadomości na forum dotrzesz do bardziej doświadczonych osób, które z dużym prawdopodobieństwem dostarczą Ci rozwiązań, a jako bonus więcej osób w tej samej sytuacji będzie mogło skorzystać z ich odpowiedzi.

Witam

Dokładnie tak, ale znalazłem rozwiązanie.

Doskonały dzień,
Frédéric

Jeśli znalazłeś rozwiązanie, którego nie dajesz na pytanie, którego nie zadajesz, to wszystko jest w porządku.
:roll_eyes:

2 polubienia

Witaj Sylk,

W rzeczywistości rozwiązanie nikogo nie zainteresuje, ponieważ polega na przeprowadzeniu szkolenia dostosowanego do moich potrzeb, aby odpowiedzieć na moje pytanie, które jest obszerne i skomplikowane do wyjaśnienia.

Dziękuję ludziom, którzy poświęcili czas na przeczytanie mojej wiadomości, aby spróbować mi pomóc.

Doskonały dzień,
Frédéric

1 polubienie