Chcielibyśmy przenieść pliki z folderu prospectingowego do pliku klienta.
na poczatek mamy folder PROxxxx i chcialbym przelaczyc sie na folder PRJxxxx
ale gdy plik 3D jest umieszczany w folderze, folder otrzymuje numer folderu, w którym został utworzony.
Czy możliwe jest przejście do folderu PRJxxxx i pobranie tej wartości (na przykład za pośrednictwem przepływu pracy) w celu zastąpienia początkowego referencji PROxxxx?
więc przechodzimy od PROxxxx do PRJxxxx
ma to na celu uniknięcie zapisywania jakichkolwiek plików, które mogły zostać zapisane w folderze PROxxxx
ponieważ zapisz jako pozwala na utworzenie nowego pliku 3D i pozwala na umieszczenie nowego odniesienia PRJxxxx
Widzę dwa rozwiązania, albo przez akcje wysyłania (pod warunkiem, że przenoszenie plików jest dostępne, a nie w przypadku EPDM 2014) dostępne w interfejsie administracyjnym, albo przez makro z Excela (po pobraniu listy plików do zmiany/przeniesienia).
Odpowiadam sobie, funkcja przenoszenia plików przez wysyłkę będzie dostępna tylko w Solidworks PDM 2017 (przedpremierowe wydanie nowych funkcji wersji)
Wszystko, co pozostaje, to makro w programie Excel.
Mówiłeś o przenoszeniu plików z jednego folderu do drugiego za pomocą akcji przepływu pracy. Tak więc dzięki funkcjom wysyłkowym będzie to możliwe dopiero w 2017 roku.
Rzeczywiście, mówiłem o przepływie pracy, ale mówiąc na przykład. Jeśli istniało inne rozwiązanie, też byłem chętnym.
Więc na razie działa z wysyłką.
Mam kolejne pytanie dotyczące tej wysyłki, dodałem zrzut ekranu z wysyłki, którą tworzę.
Zostanie to użyte do bezpośredniego zarchiwizowania pliku, który jest zapisany jako.
Problem, który napotykam, polega na tym, że plik archiwizuje się poprawnie, ale nie można go rozpakować, ponieważ jest otwarty w solidworks. Czy widzisz rozwiązanie tego problemu?
Nie sądzę, żeby to było możliwe. Jeśli chodzi o archiwizację, myślę, że jest to łut szczęścia, ponieważ zwykle EPDM odmawia podjęcia jakichkolwiek działań, gdy plik jest otwierany w aplikacji. Moim zdaniem jedynym sposobem, aby to zrobić, byłoby wykonanie polecenia "zapisz jako i kontynuuj" (w opcjach zapisywania), aby sejf wykonywał swoje działania bez żadnego problemu.
Z drugiej strony, jeśli chodzi o ergonomię dla użytkowników, nie jest najlepszy (szukanie nowego pliku do otwarcia po fakcie).