Ruchome komponenty i ograniczone podzespoły

Witam

Pracuję nad montażem 578 komponentów i nie mogę poprawnie przesunąć niektórych elementów (tylko poprzez poddanie ich obciążeniu)

Próbowałem:

• Przełącz zespół na "jasny" (próg pozostał na poziomie 500)
  • Sprawdź, czy moje ograniczenia  (366 w świetle i 399 w rozwiązanym) nie zakłóciły pewnych ruchów
  • Tymczasowe usuwanie lub ukrywanie wielu komponentów 

Jest bardzo mała szansa, że to właśnie komputerowi brakuje zasobów, ma zaledwie 2 miesiące i jest to HP Z440 firmy Axemble.

Byłbym też zaskoczony, gdybym osiągnął granice SLW.

Czy masz rozwiązanie?

Z góry dziękuję :)

Witam

Jakie są dokładnie objawy?

Komunikat o błędzie?

Komponent, który w ogóle się nie porusza? A może nie tak, jak sobie życzysz?

Nie otrzymuję komunikatu o błędzie.

Na przykład, jeśli wstawię komponent do mojego złożenia, mogę go bardzo dobrze przesunąć, jednak jeśli dodam ograniczenie równoległości, komponent zawiesza się podczas przeciągania myszą, a także korzystania ze wszystkich funkcji "Przesuń komponent".

W komponencie nie pojawia się nic, co mogłoby powiedzieć, że jest naprawiony.

Czy to tylko na tej mieszance? Czy robiąc kopię pod inną nazwą, to ten sam problem? Czy można pozostać na innym stanowisku?

W przeciwnym razie spróbuj skorzystać z mojego samouczka, aby zresetować ustawienia SolidWorks.

Domyślam się, że tak, ale próbowałeś odbudować montaż? (za pomocą sygnalizacji świetlnej lub za pomocą ctrl+Q) 

Czy wydaje się, że zespół jest nadmiernie ograniczony tym nowym wiązaniem?

Domyślam się, że w "wyświetlaczu" musisz ukryć wszystkie typy?

To jedyny "duży" montaż, jakim dysponuję.

Problem pojawia się również w innych postach.

Jeśli chodzi o resetowanie ustawień, nie sądzę, aby było to konieczne, ponieważ Solidworks został ponownie zainstalowany 16/09/2015.

Zespół jest dobrze przebudowany i nie jest nadmiernie ograniczony.

Opcja ukryj wszystkie typy jest zaznaczona.

Myślę, że problem wynika głównie z mojego montażu i tego, że niektóre elementy "przeszkadzają". Mój zespół przeszedł wiele modyfikacji, ponieważ jest w fazie rozwoju, regularnie usuwam i dodaję komponenty, a tym samym ograniczenia... Myślę, że problem leży bardziej tutaj

Dziękuję za szybkie odpowiedzi!

Ha tak, rzeczywiście, możesz mieć brakujące twarze dla swoich ograniczeń. Będziesz dobry w braniu ich jeden po drugim i sprawdzaniu, czy jest wszystko :s

Witam

Czy mógłbyś opublikować zrzut ekranu swojego drzewa montażowego (bez pokazywania swojego 3D, jeśli masz obawy dotyczące prywatności)?

Myślę, że to właśnie zaawansowane wiązania (odległości i kąty), których jest wiele, są w konflikcie podczas ruchów niektórych komponentów...

Przykro mi, że nie mogę wysłać Ci sitodruku

Czy miałbyś elastyczne podzespoły ? Jeśli tak, tymczasowo umieść je z powrotem na sztywno i spróbuj przesunąć wolne elementy.

Próbowałem kilka razy przed opublikowaniem mojego problemu i nie przyniosło to rezultatu

Nadal uważam, że może to wynikać z konfiguracji pozycji.

Wypróbuj mój samouczek:

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/reinitialiser-les-parametres-solidworks

To wciąż nie to

Ale jestem prawie pewien, że ten problem wynika z samego montażu

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za odpowiedzi!