Funkcja Move

Witam
Chcę zmodyfikować zespół. Mój zestaw (66439) składa się z zestawu (66438) i funkcji zespołu. Chcę przenieść funkcje mojego zestawu (66439) na najwyższy poziom (6438) w celu zmniejszenia liczby płaszczyzn. Mam nadzieję, że moje wyjaśnienie było jasne, nawet jeśli nie jest to oczywiste.
Masz pomysł, jak to zrealizować? 

Z góry dziękuję

sans_titre.. Plik PNG

Nie można przeciągać funkcji z jednego zespołu do drugiego.

Myślę, że możesz je przerysować w swoim innym zespole.

1 polubienie

Witam

Do przetestowania, dzieląc 66438 na 66439 i dokonując zapisu pod tym nowym zestawem w 66438. Myślę, że powinno działać

Witaj S.delvalle

Nie zrozumiałem lub jest błąd w liczbach.

1.  66439 zawierał 66438 i inne funkcje najwyraźniej wykonywane bezpośrednio w meta asemblerze 66439
  2. Mówisz "" chce przekazać funkcje mojego zespołu (66439) na wyższym poziomie (6438) "", co sugeruje, że Meta 66439 zostanie włączona do zestawu wyższego poziomu, który będzie supra 6438.

Czy może Pan/Pani wyjaśnić punkt 2?  Dziękuję?

Pozdrowienia

Moim zdaniem, rozkładając się, usunie funkcję pielęgnacyjną, którą należy do podzespołu, która następnie zniknie. 

1 polubienie

Rzeczywiście, jeśli zepsuję mój zespół, funkcja zostanie usunięta.

Aby być jaśniejszym, z obrazem może to być prostsze

sans_titre.. Plik PNG

@ S.delvalle

Czy dobrze rozumiem?

Istnieje wiele funkcji , które zostały wykonane w zespole 66439 lub są to następujące usuwanie materiału, obrót i funkcja część 66438.

Jeśli istnieją funkcje, które zostały utworzone bezpośrednio w usłudze ASM, nie ułatwi to rozwiązania.

Tak, dokładnie to, funkcje są w zestawie

Czy możliwe jest posiadanie plików części i zespołów ?

Dziękuję, pozwoli to lepiej zrozumieć złożoność problemu

W tej chwili istnieje zespół 66438, który ma swoje własne funkcje, który jest wstawiony do

inny zestaw 66439, który również ma swoje funkcje, i inne, które zależą od włożonego zespołu, 66438

To trochę gryzienie ogona, prawda?

@+

1 polubienie

Dobry wieczór S.Delvalle

Fakt umieszczenia, jak zrozumiałem, funkcji stworzonych bezpośrednio w asemblerze, poważnie skomplikuje problem lub nawet sprawi, że stanie się on nierozwiązywalny.

Biorąc pod uwagę reakcje moich kolegów, mam wrażenie, że mamy trochę kłopotów z ustaleniem, kto w czym się znajdzie.

Mały odręczny rysunek nabazgrany (i sfotografowany lub zeskanowany w formie obrazu) i ze stanem przed i po byłby pouczający (przynajmniej dla mnie)  :-)

Pozdrowienia

1 polubienie