Przenoszenie rysunku w prezentacji

Witam

Po wielu poszukiwaniach moje pytanie pozostaje bez odpowiedzi... Od jakiegoś czasu, gdy chcę przesunąć swój rysunek w prezentacji, mogę go bez problemu przesunąć w pionie, ale w poziomie mój rysunek porusza się tylko w krokach co kilka metrów, co nie pozwala mi dostosować pozycji mojego rysunku w mojej prezentacji.

Z niecierpliwością czekamy na Twoje odpowiedzi.

Z góry dzięki,

Jérôme

Witam

Musisz dwukrotnie kliknąć ramkę w przestrzeni prezentacji, a następnie możesz przesunąć rysunek według własnego uznania. Albo przechodzisz przez wiersz poleceń na dole i wpisujesz modelmodel, a następnie wchodzisz, umieszczasz rysunek tak, jak chcesz, a następnie w wierszu poleceń wpisujesz sheetmode, aby rysunek już się nie poruszał.

1 polubienie

Witaj Vspemens,

Dziękuję za odpowiedź, ale mój problem pojawia się, gdy jestem już w trybie modela...

Klasa A+

Kiedy jesteś w trybie modela i chcesz się poruszać, czy masz małą rączkę, taką jak mój załączony obrazek?

sans_titre.jpg

W przeciwnym razie nie wiem, czy zajrzałeś do opcji i zaznaczyłeś kilka opcji, które być może nie powinny, ale czy próbowałeś ponownie zainstalować najnowszy draftsight bez dotykania opcji.

Draftsight dostępny tutaj: http://www.3ds.com/products-services/draftsight-cad-software/free-download/

Witam, powinieneś zajrzeć do opcji, możesz pomyśleć, że przyrost na osi y został zmieniony!

Sprawdź, czy nie ma zbyt wielu zer.

Pozdrowienia

FYI, oto załączone, co mam w moich ustawieniach, jeśli to pomoże.

sans_titre.jpg