Witam
Chciałbym przenieść część do skarbca EPDM, klikając prawym przyciskiem myszy, następnie solidworks, a na koniec przenieść, umieścić plik do innego folderu.
Zrobiłem to, ale martwią mnie dwie rzeczy
Nie przenoszę pliku, ale duplikuje się...
Kiedy wykonuję tę manipulację, istnieje tabela "aktualizuj tam, gdzie jest używana", ale nie ma zestawu, który jej używa....
z wyjątkiem tego, że jestem pewien, że włożyłem go do montażu, ponieważ chciałem zrobić ten test...
Czy wiesz, jak działa przemieszczenie?
Z góry dziękuję
deplacement_fichier.png
Witam
W rzeczywistości informacja "używane w" nie mówi o tym, w którym katalogu przechowalni znajduje się część, ale o tym, w którym złożeniu SolidWorks jest ona używana. Tak więc tylko poprzez wstawienie tej części do złożenia SolidWorks w SolidWorks zobaczymy, że pojawi się ona w zakładce "używane w".
Zwykle wystarczy długie kliknięcie, a następnie przeciągnij i upuść (jak w przypadku przeniesienia pliku w systemie Windows).
Witam
Umieściłem tę część w zespole przed wykonaniem ruchu...
ponadto mam dwa razy ten sam numer ds silny cpffre, z wyjątkiem tego, że normalnie EPDM musi zarządzać częściami tak, aby nie mieć dwa razy tej samej liczby...
Zespół (i część) musi zostać sprawdzony przed przeniesieniem części
2 polubienia
Witam
Zarchiwizowałem część i zespół, a nawet przeprowadziłem proces walidacji.
Nadal nie mam wizji wykorzystania części w montażu, który właśnie wykonałem.
Używam prawego przycisku myszy, solidworks, przesuń...
Z wyrazami szacunku,
W magazynie ePDM i tylko w skarbcu ePDM
0. Wyczyść lokalną pamięć podręczną
1. Archiwum drw, prt, asm
2. Wyczyść lokalną pamięć podręczną na wszystkich komputerach korzystających z kwestionowanych plików
3. Wytnij prawym przyciskiem myszy
4. Kliknij prawym przyciskiem myszy wklej do końcowego katalogu
5. Wyodrębnij asm
6. odbuduj ASM (crtl+Q), a następnie zapisz (crtl+S), a następnie zarchiwizuj
Narzędzie prawego przycisku myszy, solidworks, przesuń... jest odpowiedni, gdy nie masz ePDM, ale tak nie jest w Twoim przypadku.
Klasa A+
A w jaki sposób SolidWorks odnajduje drogę powrotną?
Przeszuka wszystkie pliki?
Jeśli istnieją pliki o tych samych nazwach, może to być zły plik?
Witam
W 2016 roku pojawiła się "kopia drzewa". o wiele łatwiej, ale nie do wykorzystania w żaden sposób...