W twoim przypadku podzieliłbym części, które chcesz przenieść, a następnie użyłbym przesunięcia, skopiował ciała i wypełniłbym dziurę pozostawioną przez starą lokację
MaD, dziękuję za przykład, ale szukam zwiększenia średnicy ciała. Na twoim przykładzie, jak można zwiększyć średnicę przy odpowiednim przesuwaniu piasty.
Pierre S, jak powiedziałem w mojej wiadomości, nie wiem, jak przesunąć/zwiększyć cylindryczną powierzchnię na promieniu za pomocą funkcji przesuwania powierzchni. Zasadniczo staram się zwiększyć średnicę pomieszczenia. Czy możesz do mnie podejść? Dziękuję
Oto kilka rozwiązań z powierzchniami offsetowymi...
Edycja: Metoda Stone S działa, jeśli nie ma promienia skojarzonego z powierzchniami, które mają być przesunięte. Podobne pytanie zadawałem już wcześniej, najlepszą odpowiedzią było skorzystanie z FeatureWorks.
Praca z powierzchniami nigdy nie jest łatwa, ale łącząc metody @Leblanc i @Mad, w Twoim przypadku powinna być dość prosta: - przesunąć ściany cylindryczne (aby zwiększyć promień), a następnie usunąć stare powierzchnie (za pomocą funkcji "usuń powierzchnię"); - Przesuń obiekty powierzchniowe, aby podążały za domostami.
Pracując nad martwą objętością, z konieczności wychodzimy poza czyste pole działania SW (lub dowolnego oprogramowania 3D tego samego rodzaju), a więc "majstrujemy".