Przenoszenie wielu części jednocześnie do zespołu

Witam

Korzystam ze złożenia Solidworks 2016 z kilkoma podzespołami. Chcę przenieść wiele części z jednego zespołu do innego podzespołu. Chciałbym przeciągnąć je wszystkie razem i uniknąć brania ich jeden po drugim. Próbowałem za pomocą Control i przeciągnięcia, ale to nie działa.

Czy jest jakiś inny sposób niż wsunięcie ich jeden po drugim ?

Witam, istnieje możliwość włamania.

Tworzysz podzespół ze swoimi częściami, wstawiasz go do wybranego zespołu, a następnie po wejściu do zespołu rozbijasz swój "nowy" podzespół. Z drugiej strony, prawdopodobnie będziesz musiał ponownie ustawić swoje ograniczenia.

Cdt

G.

6 polubień

Witam

Dostępnych jest kilka metod, ze swojej strony wykonuję następującą manipulację: Musisz zapisać zespół jako część, a następnie możesz scalić się z częścią za pomocą funkcji "Połącz / Dodaj".

Inną metodą, nieco bardziej kłopotliwą niż poprzednia, byłoby rozpoczęcie od stworzenia części, a następnie stworzenie kolejnej w celu wykonania zespołu (przypadku złożenia, które chcemy przekształcić w część). Stamtąd wstaw nową pustą część (wstaw > nową część), aby edytować ją zgodnie z kontekstem. Następnie wstaw > funkcje > dołączyć ;  Wybrać bryły do scalenia. Ta metoda ma tę zaletę, że zachowuje ograniczenia.

Mam nadzieję, że wyraziłem się wystarczająco jasno.

Pozdrowienia 

3 polubienia

Wydaje mi się, że to działa, jeśli części są następujące po sobie w drzewie (a więc wybór z przesunięciem, a nie kontrolą).

W przeciwnym razie, podobnie jak G.

Na zakończenie powstaną głównie próby pilotażowe.
W przeciwnym razie, aby zachować wiązania, jak najwięcej wiązań dotyczących tych części musi znajdować się tylko między tymi częściami. Aby wykonać tymczasowy montaż: wybierz części (ewentualnie ustaw je kolejno w drzewie dla większej wygody), kliknij prawym przyciskiem myszy "utwórz podzespół".

3 polubienia

Dziękuję wszystkim za pomoc.

Tylko dobre rozwiązania.