Rozkładanie wierconej rury

Witam wszystkich, mam nadzieję, że wszyscy się czujemy.

Mam mały problem z dętkami z w kierownicy.

Rury te muszą być cięte na maszynie laserowej, a następnie formowane na giętarce cyfrowej.

Problem polega na tym, że oprogramowanie do gięcia usuwa wszystkie otwory w wieszakach, gdy generuje program rozłożonego lasera.

Chciałbym więc wyjąć rozłożony kij z otworami powodującymi problemy.

Postępowałem zgodnie z prawidłową metodą @ac cobra 427, ale w przypadku kolczyków to nie działa.

Czy ktoś ma rozwiązanie?

W załączeniu znajduje się końcowy słupek (z matrycą kształtu) oraz rozkładany słupek z problemem wiercenia.

Dziękuję bardzo.

Pozdrowienia.

tubes.zip

P.S. udało się otworzyć rurki (SW2018), ale jeśli dobrze zrozumiałem, chcesz zrobić w krzywej i je wywołać?

Już w blasze należy unikać w wygiętej rurze, wiercenia w części, która się odkształca, myślę, że nie jest to zalecane, stąd fakt, że oprogramowanie go usuwa.

Tak, tym właśnie są otwory w części łukowej.

Aby jednak ograniczyć odkształcenia, chcielibyśmy wykonać otwory Ø5 lub nawet mniejsze, aby ograniczyć odkształcenia przy gięciu.

To da ci pozycję do ręcznego wiercenia.

Witam

Czy możesz umieścić nam sitodruk tego, co chcesz mieć lub plan.

1 polubienie

Oczywiście ac kobra 427 ,

Oto zamek błyskawiczny

tube_cintre.zip

Dla twojej informacji, w sytuacji awaryjnej związanej z produkcją znalazłem obejście.

Ale moja ciekawość pcha mnie do dalszego szukania rozwiązania tego problemu:)

Oto mój egzemplarz wykonany w 2016 roku w dwóch konfiguracjach "złożony" i "rozłożony". Byłeś już prawie na miejscu; musisz zrobić Ø, gdy jest jeszcze płaski, a następnie utworzyć konfiguracje "złożone" i "rozłożone", a następnie przekształcić każdą konfigurację w rurkę. 

depliage_tube_perce.sldprt

Widzę, że nasze ścieżki się skrzyżowały, jak udało Ci się obejść problem?

Witaj ac kobra 427,

Dzięki za część, rzeczywiście, działa najlepiej, gdy funkcja jest przed :)

Z drugiej strony nie mogę zrobić rozłożonego, gdy mam w zakrzywionej części (dołączonej).

Mam wrażenie, że skoro mój szkic opiera się na promieniu gięcia, to nie może podążać za rozwinięciem, ponieważ promień znika...

depliage_tube_perce_cintre.sldprt

Szukam rozwiązania. Nie jest to łatwe. Ponieważ moje ograniczenia pozycjonowania są oparte na łuku. Zamierzam zakręcić moim neuronem :)

a jeśli znajdę rozwiązanie, rozprzestrzeniam je...

To normalne, że nie możesz uzyskać rozłożonego w konfiguracji złożonej, ponieważ jest to rura i to samo w konfiguracji rozłożonej; Jeśli go złożysz , funkcje leave i shell przeskakują, ale masz to za pośrednictwem konfiguracji w swoim pokoju. W przeciwnym razie nie ma rozwiązania, z wyjątkiem konfiguracji takich jak w moim pokoju i ostatniej, którą włożysz. Musisz pobawić się konfiguracjami, aby stworzyć MEP, tak jak chcesz być komputerem.

depliage_tube_perce_cintre.pdf

Celem jest posiadanie rozłożonego drążka ze wszystkimi otworami, niezależnie od tego, czy znajdują się one w części prostej, czy w wieszakach, aby wysłać go do lasera rurowego.

Ponieważ kiedy wysyłam krok gotowej (giętej) części, oprogramowanie ARTUBE automatycznie usuwa otwory (lub grawerunki), które znajdują się w wygiętych częściach.

Zwykle w przypadku lasera rurowego wysyłamy część rozłożoną i tam otwory nie powinny pękać. Jeśli wyślesz gięcie z otworami, będzie chciał utworzyć rozwinięcie, które sprawi, że otwory będą wyskakiwać.

2 polubienia