P.S. udało się otworzyć rurki (SW2018), ale jeśli dobrze zrozumiałem, chcesz zrobić w krzywej i je wywołać?
Już w blasze należy unikać w wygiętej rurze, wiercenia w części, która się odkształca, myślę, że nie jest to zalecane, stąd fakt, że oprogramowanie go usuwa.
Oto mój egzemplarz wykonany w 2016 roku w dwóch konfiguracjach "złożony" i "rozłożony". Byłeś już prawie na miejscu; musisz zrobić Ø, gdy jest jeszcze płaski, a następnie utworzyć konfiguracje "złożone" i "rozłożone", a następnie przekształcić każdą konfigurację w rurkę.
To normalne, że nie możesz uzyskać rozłożonego w konfiguracji złożonej, ponieważ jest to rura i to samo w konfiguracji rozłożonej; Jeśli go złożysz , funkcje leave i shell przeskakują, ale masz to za pośrednictwem konfiguracji w swoim pokoju. W przeciwnym razie nie ma rozwiązania, z wyjątkiem konfiguracji takich jak w moim pokoju i ostatniej, którą włożysz. Musisz pobawić się konfiguracjami, aby stworzyć MEP, tak jak chcesz być komputerem.
Celem jest posiadanie rozłożonego drążka ze wszystkimi otworami, niezależnie od tego, czy znajdują się one w części prostej, czy w wieszakach, aby wysłać go do lasera rurowego.
Ponieważ kiedy wysyłam krok gotowej (giętej) części, oprogramowanie ARTUBE automatycznie usuwa otwory (lub grawerunki), które znajdują się w wygiętych częściach.
Zwykle w przypadku lasera rurowego wysyłamy część rozłożoną i tam otwory nie powinny pękać. Jeśli wyślesz gięcie z otworami, będzie chciał utworzyć rozwinięcie, które sprawi, że otwory będą wyskakiwać.