Kiedy wykonujesz prostokątną blachę, musisz oszukać oprogramowanie, umieszczając małe mieszkanie w swoim promieniu, aby móc je rozłożyć i złożyć tak, jak w załączniku.
Kluczem jest ustalenie, czy etykieta powinna być okrągła po przyklejeniu, czy płaska, ponieważ jeśli jest przyklejona, nie jest to sprawiedliwe. Normalne usuwanie materiału musiałoby zostać wykonane bez rozkładania elementu.
Oczywiście nie można użyć szkicu rzutowanego na zakrzywioną powierzchnię, ponieważ nie uwzględnia on wygięcia części, jeśli w rzeczywistości cięcie lub drukowanie jest wykonywane płasko, a następnie zakrzywione.
Przechodzę przez pracę z blachą, ale myślę, że nie jest idealna (zmuszony do zrobienia dania)
Z drugiej strony dziękuję za info o funkcji Flexion, ponieważ działa niquel!, nie wiedziałem o tym.
Załączyłem plik do mojej poprzedniej odpowiedzi, ale uważaj na tę funkcję, sprawdź dokładnie swoje Ø, czasami gdy zmieniasz wymiary, zmienia się środek odniesienia gięcia, najlepiej jest go związać poprzez utworzenie nowego układu współrzędnych (patrz moja część). Ponadto nie jest możliwe uzyskanie poprawnego podglądu z całkowitą długością rozwinięcia, mała sztuczka polega na odwołaniu płaszczyzn funkcji zgodnie z końcami linii prostej o długości równej średniej Ø x Pi i odjęciu 0,002 mm od wyciągnięcia (patrz moja część).