Rozłożony z blachy aluminiowej o grubości 3mm

Bjr w kolorze zielonym to blacha złożona, jak zrobić z SW 2013 rozłożoną?

Dzięki

sans_titre-1_copie.jpg

Witam

zielony kawałek, nie sądzę, żeby to było wykonalne w jednym kawałku... Musi to być kilka części połączonych razem; Czy możesz umieścić to w poście, abyśmy mogli rzucić okiem???

1 polubienie

BJR tak zgadzam się z tobą, w jednym kawałku nie jest to możliwe, przebudowuję inną wersję, jeśli chodzi o założenie postu, nie wiem, jak to zrobić!!

Dzięki

element_flasque2.jpg

Cześć @ kamień 32

podaje średnice międzyzewnętrzne

i wysokość z fałd międzyzewnętrznych

i kąt gięcia

Grubość blachy

@+

Cóż, kiedy dodasz swoje obrazy w odpowiedziach, zamiast wybierać obraz; wybierasz część Solidworks.

1 polubienie

W ZAŁĄCZENIU znajduje się plik SW z 2013 r.

Element jest arkuszem i powtarza się 11 razy na oś   (360/12=30)

Na boki użyj szkiców blachy, DSL na razie nie mam zbyt dużego TPS

Dziękuję

depliejante1.sldprt

Oczywiście cały element będzie musiał być wykonany w kilku częściach: w przeciwnym razie nie można go złożyć.

Być może będziesz musiał narysować 2 lub 3 kształty na raz w objętości, a następnie przełączyć się na blachę z tyłu. Jeśli SW może się rozłożyć, sprawi, że będziesz częścią, w przeciwnym razie zostanie zablokowany. Zwiększasz liczbę powtórzeń, aż się utknie (w tym czasie przepływ  materiału będzie zbliżony do koła).
W praktyce nie jest pewne, czy należy starać się wykonać jak najwięcej gięć w pojedynczej blasze (myślę, że niekoniecznie łatwo jest zgiąć część, jeśli jest zbyt wiele sekwencji)