Witam
Mam problem, gdy chcę nagrać część wielobryłową w formacie DXF, aby położyć ją płasko, a następnie móc ciąć plazmą CNC. Konwertuję moje różne bryły na blachę, ale kiedy nagrywam w formacie DXF, mam kilka oddzielnych plików, ale mam tylko jeden lub dwa, w których można zobaczyć kontury. Pozostałe są puste, a zatem nie nadają się do użytku. Próbowałem zmodyfikować różne formaty DXF, ale nic z tego nie wyszło.
Dołączam mój kawałek, aby zobaczyć, czy zrobi to samo z tobą.
Miłego dnia
coud06.sldprt
Witam
Mam cztery pliki po kopii zapasowej DXF.
Jeśli otworzę cztery pliki po kolei, znajdę cztery strony.
Mogę je włączyć do oddzielnych płaszczyzn (MEP), w których dobrze wyglądają. Ale oczywiście nie pojawiają się one w tym samym posłowi do PE.
Tak więc, jeśli Twoja maszyna jest normalnie w stanie wykonać ustawienie blachy dla różnych oddzielnych DXF, musi działać.
Załączam różne DXF-y, które zdobyłem, powiedz mi, co myślisz.
Pozdrowienia
desktop_fichiers_dxf_from_zozo_.zip
3 polubienia
Dziękuję za pomoc.
Z Twoimi plikami mam 4 DXF-y z odpowiadającymi im profilami. Spróbowałem ponownie po swojej stronie, udało mi się zdobyć 3, ale 4-ta jest pusta. Nie wiem, czy to pochodzi z moich formatów wyjściowych pliku DXF, czy z czegoś innego
annotation_2019-12-17_113811.png
Witam @ pthuillier
Jaką wersję Solidworks posiadasz?
Możesz zrobić różne zrzuty ekranu z czasów, gdy generujesz swoje DXF-y. (chodzi o to, aby zobaczyć sekwencję losowo)
Kilka głupich pomysłów! wszystko odbywa się w tym samym katalogu (plik źródłowy i przechowywanie DXF i czy jesteś na jednej stacji roboczej czy na serwerze (PDM lub nie, itp...)
Pozdrowienia
Ponownie
Jestem w 2019 SP3
Zrobiłem Ci kopie w folderze ZIP
Nie, zapisuję moje DXF-y w innym folderze, ponieważ porządkuję je według grubości, a następnie szukam katalogu za pomocą mojego oprogramowania do cięcia.
Jestem na serwerze, ale pracuję nad nim zupełnie sam.
Dziękuję za pomoc ;)
etape_dxf.zip
Zaktualizowałem SP5 w 2019 roku, ale nie mam nic do roboty, nadal mam tylko kilka użytecznych DXF-ów... Próbowałem bawić się formatami lub innymi rzeczami, ale bez rezultatów. Zamierzam nadal rysować kawałek po kawałku, szkoda.
Dziękuję za pomoc
Znalazłem go, zmieniłem ustawienia i teraz działa idealnie
Opublikuję moje ustawienia, jeśli może się to komuś przydać w przyszłości
config_dxf.png