Rozłożony łokieć

Jak widziałem część, wydaje mi się, że jest to szwy łokcia na łokciu z przekrojami #

pokaż nam zrzut ekranu z całości 2 części i z boku proszę 2 wydanie

Po cięciach, jakim narzędziem dysponujesz?

Chodzi o to, w jakiej materii

plazma, laser, szlifierka, frezarka, frezarka itp........

@+ ;-)

2 polubienia

Nie mam konkretnej strony, potrzebuję rozłożonej części, która jest w STEP, aby każdy mógł ją normalnie otworzyć.

Zostanie to przecięte szlifierką.

Wykonany jest ze stali nierdzewnej 304L

Więc w solidworks, jak mogłem przeciąć łokieć na kilka rurek, aby móc rozłożyć rozłożoną i stworzyć swój wzór.

Jaką wersję oprogramowania Solidworks posiadasz................ Post w postaci pliku i obrazu

1. za pomocą operacji logicznej
  2. poprzez wytłaczanie na powierzchnię
  3. poprzez wzniesienie materiału zbierającego
  4. poprzez konwersję wewnętrznego kąta połączenia na szkic 3D i usuwanie materiału

itd...

Wszystko zależy od tego, jak zaprojektowałeś swój pokój lub pokoje

@+ ;-)

Tak jak mówi Jfaradon

solucja, ale jest bardzo długa

Musisz kiełbasę łokcia

Tak więc dla twojej osi krzywych prowadzących zamiast łuku okręgu o kącie 90°

Tworzysz kilka linii o identycznych kątach

+ będziesz miał prawo + będzie czysto

zobacz ten samouczek https://www.youtube.com/watch?v=VU8EjtD6Tgk

@+ ;-)

Łokieć z definicji się nie rozwija (por. Jfaradon's com)! Na twoim stopniu jedynym szablonem, który jest możliwy do wykonania, jest mała prawa część łokcia. Po tym, jak istnieją sposoby na "oszukiwanie", aby rozwinąć łokieć, polega to na podzieleniu go na małe cylindry obok siebie, które są łatwe do rozwinięcia). Stamtąd otrzymujesz swój szablon i wycinasz to, co chcesz. Innym rozwiązaniem jest pozostanie w technologii cyfrowej i wysyłanie oczyszczalni ścieków do firmy, która zajmuje się cięciem plazmowym lub laserowym 3D.