"Rozłóż" zamiatana rura

Witam

Chciałbym rozłożyć tubę na załączonym zdjęciu

aby wiedzieć, jaki rozmiar ma być wycięty

Pozdrowienia

tube_a_deplier.jpg

Wszystko, czego potrzebujesz , to

za pomocą zdeformowanego narzędzia

Aby utworzyć szkic prostoliniowy w punkcie początkowym zakrzywionego szkicu

i będziesz miał swoją prostą rurkę

@+

1 polubienie

Witam

Wydaje mi się, że inne mniej restrykcyjne rozwiązanie :-)

Jeśli chcesz mieć dokładną prasę, musisz przekształcić splajn, którego używasz do przeciągnięcia, w trajektorię i zwymiarować swoją trajektorię w wymiar pilotowany.

Ciekawie byłoby zobaczyć różnicę w długości według jednej lub drugiej metody przy okazji :-)   (czy to nie GT22 ).

3 polubienia

czy możesz mnie poprowadzić do zabiegu?

Pociągnij linię prostą i spraw, aby deformacja

to nie jest to, co definiuję jako wiążące

@+

PS: dla prasy zrób test i powiedz nam

1 polubienie

Cześć ggdagjo

Aby Cię poprowadzić, Twoja prośba jest skierowana do GT22 lub do mnie :-)

Witam

Nasz przyjaciel @ac Cobra 427 stworzył samouczki, sprawdź, czy znajdziesz swoje szczęście.

http://www.lynkoa.com/contenu/comment-d%C3%A9plier-un-tube-carr%C3%A9-les-configurations

http://www.lynkoa.com/contenu/comment-d%C3%A9plier-un-tube-0

Niech Moc będzie z wami.

4 polubienia

Cześć chłopaki,

Cóż więcej mogę powiedzieć, OBI WAN dał rozwiązania, z których korzystam. Wolę robić to w ten sposób, ponieważ sami zginamy nasze rurki i w ten sposób mamy pozycje linii zagięcia. Prostsze dla operatora maszyny.

3 polubienia

Witam

Czy splajn można odtworzyć za pomocą łuków i linii?

A w takim razie, dlaczego nie skorzystać z funkcji spawania mechanicznego przy wyborze profilu rurowego?

Spowoduje to automatyczne podanie całkowitej długości.

Pozdrowienia

mecano-soude.png
3 polubienia

Możesz też skorzystać z tego samouczka.

1 polubienie

@ AC Kobra 427

Co sądzisz o @jmsavoyat rozwiązaniu, które powinno również pozwolić Ci na podanie pozycji linii zagięcia.

@jmsavoyat Z drugiej strony fakt, że są to części spawane, utrudnia zintegrowanie ich z zespołem zwykłych części. W rzeczywistości nie są to części spawane, ale są skuteczne.

Rozwiązanie jmsavoyat również działa bardzo dobrze, ale nie podaje położenia linii zagięcia, ponieważ ta funkcja, o ile się nie mylę, oblicza długość szkicu, który jest neutralnym włóknem części.

2 polubienia

Ja, aby poznać rozwinięte, używam funkcji oceny i klikam bezpośrednio na mój szkic.

2 polubienia