Witam
Chciałbym rozłożyć tubę na załączonym zdjęciu
aby wiedzieć, jaki rozmiar ma być wycięty
Pozdrowienia
tube_a_deplier.jpg
Witam
Chciałbym rozłożyć tubę na załączonym zdjęciu
aby wiedzieć, jaki rozmiar ma być wycięty
Pozdrowienia
Wszystko, czego potrzebujesz , to
za pomocą zdeformowanego narzędzia
Aby utworzyć szkic prostoliniowy w punkcie początkowym zakrzywionego szkicu
i będziesz miał swoją prostą rurkę
@+
Witam
Wydaje mi się, że inne mniej restrykcyjne rozwiązanie :-)
Jeśli chcesz mieć dokładną prasę, musisz przekształcić splajn, którego używasz do przeciągnięcia, w trajektorię i zwymiarować swoją trajektorię w wymiar pilotowany.
Ciekawie byłoby zobaczyć różnicę w długości według jednej lub drugiej metody przy okazji :-) (czy to nie GT22 ).
czy możesz mnie poprowadzić do zabiegu?
Pociągnij linię prostą i spraw, aby deformacja
to nie jest to, co definiuję jako wiążące
@+
PS: dla prasy zrób test i powiedz nam
Cześć ggdagjo
Aby Cię poprowadzić, Twoja prośba jest skierowana do GT22 lub do mnie :-)
Witam
Nasz przyjaciel @ac Cobra 427 stworzył samouczki, sprawdź, czy znajdziesz swoje szczęście.
http://www.lynkoa.com/contenu/comment-d%C3%A9plier-un-tube-carr%C3%A9-les-configurations
http://www.lynkoa.com/contenu/comment-d%C3%A9plier-un-tube-0
Niech Moc będzie z wami.
Cześć chłopaki,
Cóż więcej mogę powiedzieć, OBI WAN dał rozwiązania, z których korzystam. Wolę robić to w ten sposób, ponieważ sami zginamy nasze rurki i w ten sposób mamy pozycje linii zagięcia. Prostsze dla operatora maszyny.
Witam
Czy splajn można odtworzyć za pomocą łuków i linii?
A w takim razie, dlaczego nie skorzystać z funkcji spawania mechanicznego przy wyborze profilu rurowego?
Spowoduje to automatyczne podanie całkowitej długości.
Pozdrowienia
@ AC Kobra 427
Co sądzisz o @jmsavoyat rozwiązaniu, które powinno również pozwolić Ci na podanie pozycji linii zagięcia.
@jmsavoyat Z drugiej strony fakt, że są to części spawane, utrudnia zintegrowanie ich z zespołem zwykłych części. W rzeczywistości nie są to części spawane, ale są skuteczne.
Rozwiązanie jmsavoyat również działa bardzo dobrze, ale nie podaje położenia linii zagięcia, ponieważ ta funkcja, o ile się nie mylę, oblicza długość szkicu, który jest neutralnym włóknem części.
Ja, aby poznać rozwinięte, używam funkcji oceny i klikam bezpośrednio na mój szkic.