Jak mówi npouget, możliwe jest użycie funkcji "zamień na blachę" lub, jeśli wykonujesz kształt typu kotła (lej samowyładowczy lub inny), funkcji "wstaw składanie", wybierając krawędź, na której blacha jest otwarta.
Rzeczywiście, z grą jest to wyraźniejsze. W rzeczywistości zaokrąglenie nie jest uważane za stały promień, ponieważ szkic został wykonany na pochyłej płaszczyźnie, a wyciągnięcie proste odpowiada rzutowi. Więc SW nie może znaleźć fałdy. Funkcje konstrukcji blachowej obsługują tylko zagięcia o stałym promieniu.
Może ponownie rozważ intencje projektowe. I użyj funkcji "Wstaw fałdy", wybierając krawędź zamiast twarzy. Zobacz załączony przykład.
Tak naprawdę zacząłem od twojego pokoju, w którym przerobiłem funkcję Extrusion. Usunąłem również stałą grubości w obsłudze równania. Następnie skorzystałem z funkcji "Wstaw fałdy" (jak w mojej pierwszej odpowiedzi), wybierając krawędź.
W pliku, który opublikowałeś, funkcja "Wstaw fałdy" nie działa (nie wiem dlaczego), ale przerabiając funkcję ze swojego szkicu, możesz zastosować funkcję (patrz obrazek). Mam nadzieję, że Ci się uda.