Zanurzenie z linią łączącą

Cze wszystkim

Jestem inżynierem elektronikiem, ale czasami robię trochę solidworks.

Zaprojektowałem część przeznaczoną do produkcji w odlewni (część aluminiowa). Miałem zamiar zrobić szkice, ale chciałbym, aby wspólna linia znajdowała się na środku pokoju, a szkice wychodziły z tej wspólnej linii. Ale próbuję od kilku godzin i nie widzę, jak to zrobić.

Zamieszczam zdjęcie mojego dzieła, nie krępuj się powiedzieć mi, jeśli nie wyraziłem się jasno.

Z góry dzięki,

Fabrice

piece.png

Witam

Jeśli dobrze zrozumiałem, gdzie znajduje się linia neutralna, musisz utworzyć linię podziału, wybierając płaszczyznę jako element przecinający, a następnie wybrać wszystkie powierzchnie, które mają zostać podzielone na dwie części.

Następnie osobiście tworzę oś, aby nadać ogólny kierunek rozformowywania, a następnie zdzieram z opcją linii neutralnej.

1 polubienie

Witam

Dziękujemy za szybką informację zwrotną.

Próbowałem utworzyć linię podziału, jest ona OK dla kształtów niepłaskich, ale dla płaskich kształtów nie chce (komunikat jest następujący: "W przypadku linii podziału sylwetki twarze do podziału nie mogą być płaskie).

Witam

Nigdy nie miałeś tego komunikatu, czy używasz "Insertion>Curves>Separation Line"?

Witam

Bardzo dziękuję, działa idealnie! Pomyliłem się co do rodzaju separacji.

Jeszcze raz dziękuję

Miłego dnia