Przewiń w dół zaznaczony obiekt w widoku

Witam

Po aktualizacji mojego SLDREG przez mojego sprzedawcę, w złożeniu, gdy kliknę część w oknie graficznym, Menedżer funkcji podświetla pierwszy poziom podzespołu , na którym znajduje się komponent, ale tam się kończy! Nie się tak daleko, aby powiedzieć mi, że komponent jest na ostatnim poziomie, podczas gdy wcześniej działał bardzo dobrze !!

Mam jednak zaznaczoną opcję "Przewiń wybrany obiekt w widoku" w Narzędzia/Opcje/Menedżer funkcji.

Ktoś ma pomysł?

EDIT: mój problem jest w montażu.

Czy to nie twój pasek blokowania blokuje?

@+ ;-)

1 polubienie

@gt22

Co przez to rozumiesz?

"Aktywuj pasek blokady" jest zaznaczony, ale jest używany tylko w pokojach, prawda? Odznaczyłem to, aby przetestować, ale to nic nie zmienia.

Może nie było to jasne, ale mój problem występuje w montażu!

Wygląda to na błąd!

Czy masz kopię starego SLDREG?

Jeśli nie chcesz go stosować, możesz porównać je na przykład z Winmerge, ale jest to trochę żmudne.

1 polubienie

Drążek blokujący działa w przypadku części lub zespołów

Jesteś w zespole i możesz wybrać tylko pierwszy poziom, prawda?

Nie można wybrać podzespołów niższego poziomu

spójrz na ten link od naszego przyjaciela 

http://www.mycadblog.fr/ouverture-de-gros-assemblages-dans-solidworks

Może opcja dużego pola wyboru zestawu, która pozostawia dostępny tylko pierwszy poziom?

OPOWIEDZ NAM O TYM WSZYSTKIM

@+ ;-)

Nie @gt22, nie rozumieliśmy się,

W zespole wielopoziomowym (na przykład zespole, w którym istnieje podzespół składający się z części), wcześniej, gdy kliknąłem część w oknie graficznym, część była podświetlana w Menedżerze operacji i w razie potrzeby rozwijała podzespoły, które ją zawierały.

Po zmianie parametrów (plik SLDREG) podświetla mi się tylko pierwszy poziom (w moim przykładzie podzespół), ale nic więcej.

Myślałem, że to opcja "Przewiń zaznaczony obiekt w widoku" poradziła sobie z tym, ale to nie działa. Czy może pochodzić z uszkodzonego SLDREG?

@Lucas: może to być wyjście, ale może być pracochłonne!

Spójrz też na ten link

http://help.solidworks.com/2014/french/SolidWorks/sldworks/HIDD_DEFINE_DISPLAY_STATE.htm

@+ ;-)

Czy próbowałeś odznaczyć pole "Przewiń w dół wybrany obiekt w widoku" i ponownie uruchomić oprogramowanie, a następnie ponownie zaznaczyć i ponownie uruchomić?

Może po prostu musisz przypomnieć SW, że musi dobrze rozwinąć obiekt!

@gt22

Jestem w 2013 roku i otwieram swoje zgromadzenia w rozwiązanym celu. Problem jest taki sam z zaledwie kilkoma częściami!

http://help.solidworks.com/2014/french/SolidWorks/sldworks/HIDD_VISUALIZATION_TOOL_HELP.htm?id=d2ce66d2d57f497baa4f70f6f6dc4d72#Pg0

Zakładka Wizualizacja zespołu

Na karcie Wizualizacja zespołu można klasyfikować komponenty na podstawie ich niestandardowych właściwości i włączać spektrum kolorów, które odzwierciedla względne wartości właściwości dla każdego komponentu.

Aby otworzyć tę zakładkę :

Kliknij opcję Wizualizacja zespołu (pasek narzędzi Narzędzia lub karta Oceń w Menedżerze zamówień) lub Narzędzia > Wizualizacji złożenia.

Karta Wizualizacja złożenia w panelu Drzewo operacji FeatureManager zawiera listę wszystkich komponentów w złożeniu, początkowo posortowanych według nazwy pliku. Istnieją trzy kolumny :

• Nazwa pliku
  • Ilość
  • Właściwość (początkowo masa)

Kliknij nagłówek kolumny, aby posortować komponenty według tego ustawienia.

Pryszcze

/ Widok płaski/zagnieżdżonyUmożliwia przełączenie na:

• Wyświetlanie zagnieżdżone, w którym podzespoły są wcięte
  • Widok płaski, który ignoruje struktury podzespołów (podobnie jak zestawienie komponentów zawierające tylko części)

/ Pokaż/Ukryj paski wartościDostępne dla właściwości numerycznych. Umożliwia wyłączanie i wyświetlanie pasków wartości. Gdy paski wartości są włączone, komponent o najwyższej wartości wyświetla najdłuższy pasek. Długość prętów można obliczyć względem komponentu o najwyższej wartości lub względem całego złożenia./Zgrupowany/Rozgrupowany widokUmożliwia przełączenie na:

Widok zbiorczy

Grupuje wiele wystąpień składnika w jednym wierszu na liście. Widok zbiorczy jest przydatny do wyświetlania wartości właściwości, które są takie same dla każdego wystąpienia składnika.

Oddzielny wyświetlacz

Wyświetla listę każdego wystąpienia składnika z osobna. Widok rozdzielony jest przydatny do wyświetlania wartości właściwości wystąpienia, takich jak W pełni ograniczone , które mogą być różne dla różnych instancji składnika.

Jeśli właściwość wystąpienia ma różne wartości dla różnych instancji i jest wyświetlana w widoku zbiorczym, jej wartość jest oznaczona jako ***.

Widżet sortowania

Widżet sortowania pokazuje, które kolumny kontrolują sortowanie listy. 

Kierunek widżetu wskazuje porządek sortowania :

Ascendent

Potomek

Kliknij nagłówek kolumny, aby odwrócić kolejność sortowania.

Jeśli widżet sortowania jest przeznaczony tylko dla jednej kolumny, można kliknąć nagłówek kolumny, aby posortować składniki na podstawie tej właściwości.

Jeśli widżet sortowania jest przeznaczony dla wielu kolumn, możesz dodać lub usunąć ustawienia z hierarchii sortowania, klikając prawym przyciskiem myszy nagłówek kolumny i wybierając polecenie Dodaj do hierarchii sortowania lub Usuń z hierarchii sortowania. Aby uzyskać szczegółowe informacje, zobacz Sortowanie listy z wieloma właściwościami.

Ikony komponentów

Ikony na liście wskazują następujące informacje:

Opis podzespołu części

Składnik o pojedynczym wystąpieniu.

Komponent z wieloma wystąpieniami, z których wszystkie są wyświetlane.

Pojedynczy wystąpienie, ukryty komponent.

Komponent z wieloma wystąpieniami, wszystkie ukryte.

Komponent z wieloma wystąpieniami, niektóre pokazane, niektóre ukryte.

Włącz/wyłącz kolor

Włącza/wyłącza spektrum kolorów po kliknięciu pionowego paska widma. 
@+ ;-)

@Lucas, przetestowałem restartując SW , odznaczając/zaznaczając opcję i nic to nie zmienia (sprawdziłem też, czy nie mam innego oprogramowania zablokowanego w tle przez menedżera poleceń).

@gt22, do czego zmierzasz? Tam mówisz mi o dodatkowej zakładce, mówię o podstawowej karcie "Drzewo tworzenia FeatureManager".

14 kwiecień, 2014 - 11:28 | /!\ Zgłoś tę recenzję

@Lucas, przetestowałem restartując SW , odznaczając/zaznaczając opcję i nic to nie zmienia (sprawdziłem też, czy nie mam innego oprogramowania zablokowanego w tle przez menedżera poleceń).

@gt22, do czego zmierzasz? Tam mówisz mi o dodatkowej zakładce, mówię o podstawowej karcie "Drzewo tworzenia FeatureManager".

Zobacz, jak dostosuj przeglądarkę montażu przycisków narzędzia sterującego

, który umożliwia wizualizację komponentów zespołu według niestandardowych właściwości

Pozwoli Ci to zobaczyć, co znajduje się w Twoim podzespole, czego nie możesz otworzyć, a jeśli jest aktywny, możesz go wybrać, a tym samym otworzyć

Jeśli robisz selektywne otwarcie, pozostajesz na pierwszym poziomie, to normalne, z tego, co udało mi się wywnioskować

@+ ;-)

jest to opcja "Przewiń w dół wybrany obiekt w widoku", która sobie z tym radzi.

Próbowałem odznaczyć/sprawdzić, aby zobaczyć efekty.

Z drugiej strony, gdy opcja nie jest zaznaczona, nie podświetla niczego w drzewie.

Masz funkcjonujące "pomiędzy 2"

1 polubienie

Selektywna przysłona, czy jest przeznaczona do złożonych montaży? Jednak, jak wspomniałem powyżej, jestem w rozwiązanym, w pełni rozwiązanym, podstawowym funkcjonowaniu SW.

Nie jest łatwo się zrozumieć między północnymi i południowymi Bretończykami! ;-)

Właśnie tak myślę @Pascal! W ramach c.. między 2 krzesłami, niezbyt wygodne. Na szczęście jest to SLDREG, który pochodzi od mojego sprzedawcy!!

Sposób na postawienie go z powrotem na nogi bez przerabiania wszystkiego? Jeśli chodzi o regedit?

Czy jesteś w swoim ASM w związku z ograniczeniami?

"Pokaż ograniczenia i zależności"

Jeśli tak jest, to właśnie może zablokować!

http://help.solidworks.com/2013/french/SolidWorks/sldworks/c_displaying_components_fmdt.htm

2 polubienia

Idealny @Lucas pierwszego strzału!!

W tym samym czasie wyrzuca mnie z tego folderu, w którym wszystkie funkcje były zgrupowane razem. Nie podobało mi się to!

A więc, czy jest to normalne działanie, czy jest to błąd dla tej funkcji?

1 polubienie

Dobre pytanie, błąd lub normalne działanie...

Już dawno temu spotkałem się z tym problemem!