Pomysły na innowację PLUG-IT

Witam
Tak, obecnie pracuję nad projektem , który organizuje moje liceum , aby wziąć udział w konkursie. Konkurs ten nazywa się PLUG-IT i skupia się na projektowaniu obiektów miejskich, które mają być mocowane do podłoża dzięki "wtyczce" firmy Mécaloire...
Nie mając zbyt wiele pomysłu;Chciałbym mieć kilka pomysłów od każdego.

Zapraszam do obejrzenia tego filmu, aby zrozumieć, jak działa "WTYCZKA".

http://www.youtube.com/watch?v=NjtN5aZiGAg
Przedmioty muszą być używane do następujących celów: 

1. Obiekt na imprezę, która odbywa się w plenerze,
  2. na obszarach miejskich,
  3. efemeryczny
  4. świąteczny 
  5. przyjazne i generujące więzi społeczne (np. na imprezę sąsiedzką).
  6. Przedmioty, które mają być zerwane, muszą być łatwe do "podłączenia do prądu" - "odłączone" i mogą być transportowane przez 2 osoby dorosłe.
  7. (maksymalny ciężar jednego elementu w przypadku montowanych obiektów: 25 kg).

Czekam na Wasze pomysły... Nawet najbardziej ekscentryczny! Bądź pomysłowy...  
PS: więcej informacji http://www.mecaloire.fr/

Z góry dziękuję.
Pozdrowienia

Luka.

1 polubienie

Brak dostępu do obrazu

Proszę poprawić

@+ ;-))

Witam

Wideo działa dla mnie.

@+

2 polubienia

Witam

Zacznę od jednego lub dwóch pomysłów na rozpoczęcie debaty:

Pole do disc-golfa w mieście

Kurs beczki piwa z beczki w mieście

Jeśli 2 wtyczki są wystarczająco blisko siebie: hamak

S.B

5 polubień

Powiedziałbym, że to prawie wyzwanie pomysłu...

Ale wyzwanie wyzwania jest skomplikowane!

2 polubienia

Do której kategorii docelowej zaliczasz się @Tomalam? Uczniowie gimnazjów, licealiści, studenci? ;)

1 polubienie

Ponownie:
Przede wszystkim dziękuję za odpowiedź. Tak, rzeczywiście, jest to duży projekt dla kilku działów. Zakład, który ma najlepsze pomysły, zobaczy swój projekt realizowany w jednym z miast Francji. (np. Saint-Étienne...).  
S.B : Dziękuję za pomysły.

1 polubienie

Benoit.LF Uczniowie gimnazjów, licealistów. tak

1 polubienie

Czy wtyczki są podłączone do prądu elektrycznego, czy jest to tylko połączenie mechaniczne?

1 polubienie

Witam

Ja też jestem z Saint-Etienne i w ogóle nie znałem wtyczki... To fajna koncepcja.

Z drugiej strony, uważam, że to wstyd w kreatywnym wyzwaniu iść i prosić innych o pomoc... historia Sainté jest na tyle bogata, że można czerpać pomysły z kolarstwa (Manufrance), sportu (ASSE), uzbrojenia (MAS), projektowania itp.

Powodzenia!

@Tomalam: Czy to tylko mechaniczne ;)

3 polubienia

Witam

Myślę, że nie ma też orientacji kątowej układu, poza naciskiem wywieranym na oś.

S.B

2 polubienia

Tak, proszę, możemy umieścić w nim wiatrowskaz!

3 polubienia

Wideo już dostępne

W zgodzie z duchem czasu

stacje ładowania pojazdów elektrycznych

z panelami słonecznymi, które mogą być również używane jako

Obsługa gigantycznego ekranu dla wydarzeń sportowych, pokazów, promocji itp.  w mieście/miastach

za pośrednictwem bezprzewodowego połączenia z Internetem

@+ ;-))

1 polubienie

Nieźle, gt22 stacji ładowania  , ale do telefonów komórkowych z panelami słonecznymi jest przydatny. Dziękuję, myślę, że mam jakiś pomysł w głowie.
^^ dziękuję wszystkim za suggestions.je przekonanie, że problem został rozwiązany. 

1 polubienie

@Tomalam, to jest pomysł wiatrowskazu, aby skopać tyłek psu, który przychodzi oddać mocz na słup.

S.B

3 polubienia