Witam
Jak się masz?
Mam do Was małe pytanie, tutaj zrobiłem lej samowyładowczy, teraz muszę zrobić listę. Dzisiaj liczę (podłużne 12x24), ale czy jest jakaś sztuczka , żeby mi nie liczyć, jest długa.
Niech moc będzie z tobą
I wesołych świąt
.
Witam
Jak się masz?
Mam do Was małe pytanie, tutaj zrobiłem lej samowyładowczy, teraz muszę zrobić listę. Dzisiaj liczę (podłużne 12x24), ale czy jest jakaś sztuczka , żeby mi nie liczyć, jest długa.
Niech moc będzie z tobą
I wesołych świąt
.
Witam
W drzewie menedżera funkcji możesz filtrować nazwę swojej funkcji, której użyłeś do tworzenia podłużnych elementów, ale nadal będziesz musiał liczyć ręcznie, z mojej strony suszę...
Albo niestety nie jest to możliwe...
nie uderzył mnie ;-(
poprzez gęstość
jeden kawałek z otworem, jeden bez
i obliczanie masy otworu
Dif podzielone przez masę otworu da ci liczbę otworów
no ok wychodzę bardzo, bardzo szybko ;-)
@+.. ;-) ....; -) .....; -)
Jeśli są to otwory pierwszej klasy, to musiały być wykonane z funkcją powtarzania, prawda?
Jeśli tak jest, wziąłbym tremis, włożyłbym je do montażu, nacisnąłem i robię powtórzenie napędzane powtórzeniem, a nomenklatura poda liczbę otworów!!
Fred
Witam
system D, przecięcie sześcianu i leja zasypowego da ci liczbę korpusów odpowiadającą liczbie otworów
Witam
w mojej mglistej pamięci było coś w ocenie DimXpert, co mówiło o liczbie otworów lub podłużnych, gdy robisz MEP po tym, jak po prostu musisz dodać.
Pytanie brzmi właściwie, jak wykonałeś swoje otwory: funkcja pomocnicza do wiercenia (+ ewentualnie powtórzenie) czy usuwanie materiału przez wytłaczanie?
W pierwszym przypadku na rysunku w adnotacjach znajduje się "symbol wiercenia", który podaje liczbę otworów funkcji wiercenia/powtarzania.
Witam
Dziękuję za odpowiedzi, ale widzę, że nie ma dla mnie prostego rozwiązania.
@stefbeno Mam podłużne 12x24 wykonane z odejmowaniem. Czy możliwe jest wykonanie podłużnych zabiegów za pomocą asystenta przekłuwania ?
@gt22 za każdym razem, gdy usuwam podłużne, ważę kawałek itp......... myślę, że lepiej, że liczę. Ale hej, możesz zostać :)
@vspemens dałeś mi początek potencjalnego klienta zainteresowanego.
Pozwól, że wyjaśnię, mam wersję sw pro, więc mam narzędzie do upraszczania z filtrami, w tym filtrem do wiercenia. Problem polega na tym, że liczy funkcje, a nie powtórzenia
Niech moc będzie z wami.
To zależy od rocznika twojej wersji: podłużne w kreatorze pojawiły się na SW14.
Witam
Mam więc początek odpowiedzi, która nie jest świetna, ale pozwala szybko policzyć ilość do leja samowyładowczego.
Jak to zrobić??????
od czasu mojego montażu wykonuję szkic 3D i umieszczam ścieg w pobliżu otworu, aby otrzymać, klikam, klikam.
Następnie umieszczam i wykonuję powtórzenie oparte na szkicu, a następnie tool=> oceń=>wizualizację zespołu i tam widzę liczbę obecnych w złożeniu.
Kto może być prostszy?
Niech Moc będzie z tobą
Jeśli Twoja część jest wykonana z blachy, możesz wyjąć przykładową liczbę wycięć
Jest to metoda, której używałem wcześniej i dzielisz liczbę cięć przez dwa, aby uzyskać liczbę
Hello@MAD
Czy możesz mi powiedzieć, gdzie znajduje się obraz związany z nieruchomością?
Niech Moc będzie z wami.
Ten obraz, umieściłeś go na rysunku.
Edycja: i na liście spawanych części.
Przepraszam, rzeczywiście byłem za szybki, możesz go znaleźć, gdy dodasz notatkę do rysunku, dołączysz właściwość części, spójrz na zamek błyskawiczny, który dostarczyłem z częścią i rysunkiem
EDIT: uważaj, podziel liczbę cięć przez dwa, aby liczba działała tylko na blachach prostokątnych lub kwadratowych^^
Dzięki za info.
ale jeśli dobrze zrozumiałem, jest to ważne dla jednej części? Więc jeśli mam 100 arkuszy metalu, czy muszę to robić 100 razy?
za długo
Niech moc będzie z wami.
edit:@mad tak, w porządku znalazłem tablicę, używam jej od czasu do czasu, ale tutaj przyznaję, że byłem w trakcie klapsa.
Czy wykonujesz szczegółowy plan każdej blachy? Więc tylko notatka do skopiowania i wklejenia na każdym planie
Lub formułę, którą należy umieścić w nomenklaturze swojego zespołu
Nie mogę uzyskać właściwości "CUTS" w zestawieniu materiałów części, ponieważ wystąpił
Kolumna A Ilość arkusza blachy
COlonne B Ilość cięcia
Kolumna C Ilość = Kolumna A * Kolumna B / 2
Witam
Znalazłem więc rozwiązanie, które nie jest świetne, ale działa. Tak więc od czasu mojego montażu otwieram szkic 3d, a następnie umieszczam ściegi w miejscu, w którym chcę umieścić, innymi słowy klikam jak szalony !!!! Następnie wykonuję powtórzenie na podstawie szkicu, następnie montaż, narzędzia>opcja>ocena>wizualizacja i tam widzę ilość.
Jeśli ktoś ma lepsze....
Niech moc będzie z wami...