Witam
Pytanie jest w temacie tej wiadomości.
Musiałem przypadkowo włączyć to pole wyboru
Nawet jeśli odznaczę tę opcję przed walidacją, wymiary zostaną odzwierciedlone w innych widokach.
Jak sprawić, aby to pole NIE było domyślnie zaznaczone.
Pozdrowienia
To samo ze mną w 2023SP5.
Nie mam rozwiązania do zaoferowania
Właśnie przetestowałem w 2023 SP5 pole jest z pewnością zaznaczone domyślnie, ale jeśli je odznaczę, importuje kursy tylko w wybranym widoku.
Dla SW 2020 niemożliwe do przetestowania dla mnie @Orval.
Który SP masz z SW2020?
Witam
Jeśli ktoś wyjaśni mi, jak dostać się do tej wiadomości, mogę spróbować zbadać mój 2020sp5.
@sbadenis
Posiadam oprogramowanie SW 2020 SP5
@Sylk
na rysunku, utwórz adnotację, Obiekty modelu
pole wyboru, które ma zostać odznaczone, znajduje się w obszarze Źródło
@Sylk należy wstawić 3 widoki do instalacji instalacji, a następnie wstawić obiekt modelu.
I pojawia się okno!
Możliwość uzyskania niezaznaczonego kredytu polega na modyfikacji planu tła lub szablonu dokumentu MEP.
Z drugiej strony nie jestem przekonany, że to działa, a co mnie dziwi, to fakt, że nie działa
Czy po odznaczeniu opcji importu obiektów musisz odznaczyć opcję ... Czy jest niebieskie pole z wyborem widoków docelowych? Nie pamiętam tego w 2020 roku
Tak @Le_Bidule
Nie muszę robić wszystkiego dobrze, u mnie nie ma to żadnego znaczenia w żadnym widoku, nawet tych wybranych (dodanych w polu destinations)...
Tak więc, pierwsza obserwacja, aby pole " importuj we wszystkich widokach " było odznaczone podczas otwierania właściwości, co najmniej jeden widok (najlepiej widok docelowy) musi być wybrany w mep. Ten widok jest automatycznie dodawany do listy widoków docelowych.
Druga obserwacja, gdy uda mi się wybrać wybrzeże, które chcę, importuje je tylko w wybranym widoku docelowym.
W końcu w DS wszystko idzie dobrze! Tylko my nie jesteśmy na ich poziomie
Miałem tę samą myśl (lub prawie); " Nadal są rzeczy, które działają poprawnie w SolidWorks!"
@sbadenis
Myślę, że musiałem zapisać plan tła z tym polem zaznaczonym przez pomyłkę.
@Le_Bidule i @Sylk
Gdy odznaczę tę opcję, pojawi się niebieskie pole, aby wybrać widok do zaimportowania wymiarów. To działa
Jak wspomniano na początku tej wiadomości, pole importowania frezów do wszystkich widoków było domyślnie odznaczone. Musiałem źle wykonać swoją robotę.
Dziękuję wszystkim za wyjaśnienia
Pozdrowienia
Nie , no@Orval nie popełniłeś żadnych błędów ani nie " sprawdziłeś" kontroli . Jak widać na moim filmie, domyślnym znacznikiem wyboru jest normalne i nienagrywalne zachowanie. Zależy to tylko od tego, czy widok został wybrany przed otwarciem " obiektów modelu ".
Cdt