Witam
Mam przenośnik w kilku sekcjach. W zależności od konfiguracji, przenośnik jest albo prosty, albo składany. Mam więc ograniczenia prostopadłości, gdy jest złożony. Problem polega na tym, że kiedy zmieniam tę konfigurację i wracam do złożonej, ograniczenie ładuje się ponownie, ale nie we właściwy sposób.
Masz pomysł na narzucenie znaczenia ograniczenia?
image_2.png
W załączeniu znajduje się pierwszy obraz z pozycją, która ładuje się w niewłaściwym kierunku
image_1.png
Witam
Czy możesz pokazać obrazy stresu w każdej konfiguracji?
Witam
Jest to również problem, z którym mam regularnie i który pojawia się, gdy tylko zmienisz orientację elementu o wartości większej niż 89,9...°
Jednym z rozwiązań, których używam, jest użycie ograniczenia "Kąt" i dodanie do niego "Elementu odniesienia" w celu zdefiniowania części kąta, która ma być obsługiwana.
2 polubienia
Witam
W załączeniu znajduje się zdjęcie przedstawiające ograniczenie prostopadłości. Dla rozwiniętej konfiguracji mam ograniczenie koincydencji między tymi samymi ścianami.
Zaskakuje mnie to, że problem występuje tylko między częściami 1 i 2 mojego podwozia. Mam tę samą zasadę ograniczeń między częściami 2 i 3, co nie stanowi problemu.
image_3.png
Nie lepiej niż @Pierre rozwiązanie S.
Element odniesienia umożliwia zdefiniowanie kierunku obrotu, a tym samym użycie wartości kąta z zakresu od 0 do 360 (może więcej)
Witam
Dziękuję wszystkim za pomoc. Rzeczywiście, dokonałem zamiany ograniczeń na kątowe. Wydaje się bardziej stabilny.