Cze wszystkim
Chcę, aby opis komponentów toolboxa pojawiał się w nomenklaturze zespołu i w tym celu wypełniłem (dla CHC ISO4762 tylko do tej pory) opis dla każdej z konfiguracji tego typu (poprzez eksport danych do pliku excel, a następnie import tego samego pliku excel po modyfikacji). Ustawiłem również opcje wyświetlania przybornika (część 3 - ustawienia użytkownika), aby ustawić "Opis" jako opis w nazwie.
I nic. Oto dokładnie co mogę wyświetlić w kolumnach moich imion:
- Typ właściwości Numer części
- Typ właściwości przybornika: Specyfikacja
- Typ właściwości przybornika: Standardowy
Nic z typem właściwości przybornika: nazwa części.
W pliku składnika nie ma żadnych właściwości, ani ogólnych, ani specyficznych dla konfiguracji, które są wypełniane.
I naprawdę mam wrażenie, że parametry użytkownika wprowadzone w oknie konfiguracyjnym toolboxa nie są brane pod uwagę.
Złożyłem prośbę o wsparcie, ale na razie nie otrzymałem satysfakcjonującej odpowiedzi.
Czy ktoś byłby w stanie mi pomóc?
Z góry dziękuję.
Częściowo rozwiązałem mój problem:
Dane podane w opisie dla każdej konfiguracji są brane pod uwagę, ale aktualizacja nie jest wykonywana na komponentach już wstawionych do złożenia. Konieczne jest ich usunięcie i ponowne włożenie.
Z drugiej strony, jeśli chodzi o numer części, niezależnie od ustawień dokonanych w opcjach wyświetlania przybornika, nic się nie zmienia.
2 polubienia
Witam
Czy nie mogę dodać kolumny opisu, jeśli dobrze rozumiem?
Czy właściwość description pojawia się we właściwościach w pliku 3D?
Jeśli usuniemy nomenklaturę i wstawimy ją ponownie (zamiast usunąć komponenty), nie zostanie ona zaktualizowana?
Rozwiązanie, które działa:
http://compgroups.net/comp.cad.solidworks/toolbox-descriptions-in-a-bom/65832
@.PL
Zrobiłem test, usunięcie nomenklatury i następnie jej ponowne wstawienie nie wystarczy, trzeba zrobić ten manip na elemencie skrzynki narzędziowej w zespole.
Jeśli chodzi o link w języku angielskim, jednym z proponowanych rozwiązań jest modyfikacja właściwości wyświetlania w nomenklaturze konfiguracji i wybranie tego, co chcesz wyświetlić. To rozwiązanie nie działa, ponieważ składnik przybornika jest tylko do odczytu i dlatego nie zachowuje zmiany.
4 polubienia
Miałem już ten pb. Z drugiej strony nie musisz usuwać swojego komponentu. Musisz jednak dodać jeden (a następnie usunąć) w zestawie, aby zaktualizować pola.
Por.: http://www.lynkoa.com/forum/3d/composants-toolbox
4 polubienia