Pusty opis w strukturze produktu

Witam

Mam problem z nomenklaturą. Kiedy go tworzę, pokazuje mi opis zestawów, ale nie moich części.

Czy ktoś ma pomysł, aby się pojawiły?

W załączeniu znajduje się rysunek.

sans_titre.png

Witam

Czy masz wiele konfiguracji części wstawionych do zespołu? Być może wypełniłeś złą konfigurację. A czy jesteś na bieżąco z najnowszą wersją Solidwoks?

1 polubienie

Witam

Odpowiedź z pewnością znajduje się w odpowiedzi @OBI WAN na ten post:

http://www.lynkoa.com/forum/2d/solidworks-probleme-entre-configuration-et-nomenclature

Musisz wybrać odpowiednią właściwość w tabeli. Albo, jak mówi @manu67, została wypełniona niewłaściwa właściwość.

Zawsze w ten sposób wyrabiałem sobie nazwisko. Każdy numer części ma opis, który jest wyświetlany podczas tworzenia zestawienia komponentów.

Tutaj mam zespół części (P50....) i montażu (SE50....) oraz konstrukcji spawanej

Korzystam z solidworks 2013

Azrod, próbowałem dodać kolumnę z inną właściwością , jak pokazano na linku, nic się nie zmienia.

sans_titre1.png

Myślę, że to problem z twoimi PE, ponieważ na 1. sitodruku są tylko PE, gdzie nic nie jest wyświetlane, a SE tam jest opis w nomenklaturze... Powinieneś szukać tej strony....

Witam, może się to wydawać głupie, ale czy próbowałeś ponownie wstawić tabelę?  Być może popełniłeś poważny błąd i ponowne wstawienie go spowoduje ponowną aktywację opcji wyłączonej przez pomyłkę???

Pozdrowienia

Witam

Właściwość "opis" musi być poprawnie wprowadzona we właściwościach części.

Aby to zrobić, otwierasz swoją część w bryle i przechodzisz do "plik", "właściwości" i tam możesz sprawdzić, czy pole "opis" jest wypełnione.

Miłego dnia

2 polubienia

Zobacz ten samouczek

https://www.youtube.com/watch?v=rU6uZNHXG98

Twój problem musi polegać na nierozpoznaniu opisu właściwości części

tutaj przykład blachy i spawane mechanicznie

istnieje narzędzie

Umieść demo tutaj

Dziękuję g.leluyer , rzeczywiście wypełniłem właściwości i opisy są wyświetlane.

Zaskakujące, że nie mówi mi o nich tutaj, podczas gdy w innych nomenklaturach, jeśli ...