Projektowanie generatywne

Dzień dobry @tous posłów i wszystkich kolegów i koleżanek, którzy zabierają głos regularnie.

Uczestniczyłem w konferencji na temat oprogramowania do projektowania generatywnego  (oczekuje się również, że solidworks ogłosi nadejście własnego rozwiązania).

Naprawdę nie wiem, gdzie zamieścić raport z moich wrażeń i spojrzeć z perspektywy na wpływ w dość bliskim czasie na zawód projektanta i możliwe zanik parametryki.

Lub podziel się swoimi doświadczeniami i informacjami, ponieważ jako redaktorzy nie mamy dostępu do bieżących spraw. Sekcje inne niż ta do zadawania pytań prawie nigdy nie są odwiedzane.

Pozdrowienia

2 polubienia

Witaj @Zozo_mp, 

Nie sądzę, żeby ktokolwiek cię winił, jeśli opublikujesz to tutaj. 

Byłbym zainteresowany poznaniem Twojej opinii!

Gauthik powiedział:

1 polubienie

Skoro jesteśmy między nami, możesz je tutaj umieścić.
To prawda, że odwiedzanie grup nie jest jednym z moich głównych zmartwień, już teraz interfejs forum jest daleki od optymalnego, mówiąc uprzejmie...

1 polubienie

Idź po to!

1 polubienie

Witam

Dziękuję wam za miłą pobłażliwość ;-)  Przygotowuję to dla Was w formie PDF,  będzie prościej i pełniej.

Do pluche

5 polubień

Witam koleżanki i koledzy,

To samo dla mnie; Poza tym i grupami, które nie są zbyt praktyczne, nie zobaczę, gdzie zamieścić opinię.

Witam ponownie,

W rzeczywistości wiedziałem, że możesz utworzyć wiadomość  na stronie 

Moja społeczność

2 polubienia

Dobry wieczór @ wszyscy

Oto dokument, który dla Was przygotowałem i który jest przede wszystkim przeznaczony do dzielenia się między profesjonalistami.

Pozdrowienia

PS: Nie podaję aspiryny ;-) ;-)

le_design_generatif.pdf
7 polubień

Dziękuję zozo za udostępnienie. Dobrze wyjaśnione, po prostu, z dużą ilością ilustracyjnych obrazów. W każdym razie, brawo!

Wow, świetne topo, wielkie dzięki.

Z mojego punktu widzenia jako konstruktora maszyn specjalistycznych, a więc bez pojęcia serii, to właśnie przykład części spawanej mechanicznie przemawia do mnie najbardziej.
Parametryzacja jest nadal kłopotliwa (ale konieczna) już na poziomie dokładnego zdefiniowania sił.

2 polubienia

Dziękuję @ Zozo za ten topo + 10 ;-)

i jak zawsze bardzo dobra demonstracja 

tego, co wkrótce będzie możliwe i dostępne 

wraz z popularyzacją drukarek wielomateriałowych  

@+ ;-)

1 polubienie