Dzień dobry @tous posłów i wszystkich kolegów i koleżanek, którzy zabierają głos regularnie.
Uczestniczyłem w konferencji na temat oprogramowania do projektowania generatywnego (oczekuje się również, że solidworks ogłosi nadejście własnego rozwiązania).
Naprawdę nie wiem, gdzie zamieścić raport z moich wrażeń i spojrzeć z perspektywy na wpływ w dość bliskim czasie na zawód projektanta i możliwe zanik parametryki.
Lub podziel się swoimi doświadczeniami i informacjami, ponieważ jako redaktorzy nie mamy dostępu do bieżących spraw. Sekcje inne niż ta do zadawania pytań prawie nigdy nie są odwiedzane.
Skoro jesteśmy między nami, możesz je tutaj umieścić. To prawda, że odwiedzanie grup nie jest jednym z moich głównych zmartwień, już teraz interfejs forum jest daleki od optymalnego, mówiąc uprzejmie...
Z mojego punktu widzenia jako konstruktora maszyn specjalistycznych, a więc bez pojęcia serii, to właśnie przykład części spawanej mechanicznie przemawia do mnie najbardziej. Parametryzacja jest nadal kłopotliwa (ale konieczna) już na poziomie dokładnego zdefiniowania sił.