Brakuje Ci rysunku?

Witam wszystkich i życzę szczęśliwego Nowego Roku

W Soliworks 11 podczas pracy nad montażem rysunek zniknął z ekranu i nie można go było znaleźć

Niemożliwe, nie do końca, dzięki menedżerowi  funkcji (zbiorcza lista działań po lewej stronie ekranu) klikając na plany ogólne i szukając przez chwilę, udało mi się go znaleźć  , ale jak tylko powiększę (lub powiększę wszystko) znowu znika

Kawałek musiał przebyć wiele kilometrów, co sprawiło, że skala rysunku była tak mała, że jest niewidoczna na ekranie

POMOC, jak to zrobić, musi istnieć prosty sposób poprzez zamrożenie podzbioru po podzbiorze z menedżera funkcji

Czy mogę skorzystać z pomocy technicznej w tym temacie? W tej chwili jestem naprawdę w pułapce.

Z góry dziękuję

Larghetto

Musisz poszukać części w  Menedżerze funkcji

Kliknij na każdy element, a znajdziesz część, która poszła nie wiadomo dokąd

@+

3 polubienia

Rok 2011 to jeszcze daleka przyszłość!

Kiedy to samo dzieje się ze mną w 2016 roku, używam funkcji "poruszaj się z trójścianem", ale nie wiem, czy jest ona dostępna w Twojej wersji.

Ustawiłem się prostopadle do płaszczyzny

Wybieram część stałą i wybieram funkcję "Cofnij ruch za pomocą trójścianu". Dzięki temu wiem, gdzie znajduje się mój zespół.

Kolejno wybieram wolne zespoły i sprawdzam, czy nowy trójścian jest zbliżony do trójścianu zespołu stałego.

Kiedy znajdę zespół, który  sprawia problemy, zbliżam go bliżej.

Musisz to zrobić kilka razy, aby podejść jak najbliżej i zrobić to zgodnie z każdym ujęciem.

To żmudne, ale to najlepsza rzecz, jaką znalazłem...

Witam

Zajrzyj do menedżera cech, aby zobaczyć, która część nie jest całkowicie ograniczona, lub dokonaj wyboru według strefy na ekranie, a tam zobaczysz w menedżerze cech, czy złapiesz zespół, czy część, która się schrzaniła...

Witam

Czy nie włączyłbyś widoku perspektywicznego?

Dziękuję, problem najwyraźniej rozwiązany

Był to rzeczywiście kawałek, który wybrał się na przejażdżkę bardzo daleko... Mam niezły ubaw

Metoda polega na powiększeniu wszystkich frontów, a następnie płaszczyzn górnych i bocznych

i automatycznie odnajdujemy na jednej z płaszczyzn całość, która zniknęła,

Dziękuję wszystkim, wszyscy dobrze odpowiedzieliście, zrobiłem amstramgram dla właściwej odpowiedzi

Klasa A+

Larghetto

1 polubienie

Nie ma cudownej metody:
- Usuń wszystkie komponenty, a następnie usuwaj je jeden po drugim, aż znajdziesz ten, który powoduje problem;
- albo szukaj tych, które nie są całkowicie ograniczone (wszystkie niepotrzebne rotacje musiały być zablokowane);
- Lub spójrz na ograniczenia odległości ten, który ma wartość z kilkoma zerami za dużo.

Kwestia ta została już rozpatrzona.

Najbardziej oczywistą solucją, którą przeprowadził mistrz J.M. Savoyat

https://www.youtube.com/watch?v=CncJPWm1eI0

Dlatego to właśnie AssemblyXpert jest tym, z czego powinieneś korzystać, aby uzyskać większą wydajność

4 polubienia

exact @ alain ERP +1 000

całkowicie zapomniałem o tej funkcji

Dzięki za przypomnienie

@+ ;-)

2 polubienia