W Soliworks 11 podczas pracy nad montażem rysunek zniknął z ekranu i nie można go było znaleźć
Niemożliwe, nie do końca, dzięki menedżerowi funkcji (zbiorcza lista działań po lewej stronie ekranu) klikając na plany ogólne i szukając przez chwilę, udało mi się go znaleźć , ale jak tylko powiększę (lub powiększę wszystko) znowu znika
Kawałek musiał przebyć wiele kilometrów, co sprawiło, że skala rysunku była tak mała, że jest niewidoczna na ekranie
POMOC, jak to zrobić, musi istnieć prosty sposób poprzez zamrożenie podzbioru po podzbiorze z menedżera funkcji
Czy mogę skorzystać z pomocy technicznej w tym temacie? W tej chwili jestem naprawdę w pułapce.
Zajrzyj do menedżera cech, aby zobaczyć, która część nie jest całkowicie ograniczona, lub dokonaj wyboru według strefy na ekranie, a tam zobaczysz w menedżerze cech, czy złapiesz zespół, czy część, która się schrzaniła...
Nie ma cudownej metody: - Usuń wszystkie komponenty, a następnie usuwaj je jeden po drugim, aż znajdziesz ten, który powoduje problem; - albo szukaj tych, które nie są całkowicie ograniczone (wszystkie niepotrzebne rotacje musiały być zablokowane); - Lub spójrz na ograniczenia odległości ten, który ma wartość z kilkoma zerami za dużo.