Witam
Muszę zmienić monitor do rysowania.
Czy ktoś kiedykolwiek próbował rysować na zakrzywionym monitorze?
Jeśli tak, to jakiego rozmiaru?
Z góry dziękuję
Witam
Muszę zmienić monitor do rysowania.
Czy ktoś kiedykolwiek próbował rysować na zakrzywionym monitorze?
Jeśli tak, to jakiego rozmiaru?
Z góry dziękuję
Witam
Nigdy nie używałam tabletu do celów zawodowych, ale tak jak bym powiedziała, wolę płaską powierzchnię od zakrzywionej:)
Witam
Z mojej strony i tak potrzebujesz podwójnego ekranu, używam 24" do rysowania, co jest już bardzo wygodne. Jeśli chcesz mieć podwójny ekran, nie wyobrażam sobie podwójnie zakrzywionego lub zakrzywionego plus płaski panel.
Renderowanie na zakrzywionym ekranie (film, telewizja...) jest świetne, więc czemu nie, z drugiej strony to szybko duże wymiary.
(Jedyną zaletą, jaką znam, jest to, że jest lepsza immersja i percepcja głębi, przynajmniej w filmach)
Witam, zgadzam się z innymi, zamiast inwestować w zakrzywiony ekran, wolałbym skłaniać się ku większemu ekranowi. i wysoka rozdzielczość.
Cdt
G.
Witam
Mówię to we własnym imieniu.
Użyłem dużego ekranu HD
Jestem na 34-calowym zakrzywionym ekranie centralnym + 26-calowym ekranie po prawej i lewej stronie.
za całe złoto świata nie zamienię moich 34".
Uważam, że ekran lepiej pasuje do mojego pola widzenia, o wiele mniej męczy dla oczu.
o wiele przyjemniejsze.
Niech Moc będzie z wami.
Myślę, że podobnie jak poprzednie odpowiedzi
mini 2 dobry ekran typu HPZ 2440 / HPZ 2840 lub podobny
Jedna dla CAD, druga dla drugiej akcji
@+ ;-)
Wiem @MAD
ale tak po to, aby dotrzeć do sedna, możesz również zobaczyć moją piękną mysz 3D, której też nikomu jej nie daję. Kiedy się do tego przyzwyczaisz, nie możesz się bez niego obejść.
Poprosiłem mojego szefa, aby go kupił, ponieważ bolała mnie ręka od tak częstego klikania.
Za pomocą tej myszy możesz dzielić się pracą na 2 ręce
Więc koniec z buuu
Niech Moc będzie z wami.
@Obiwan, jak mówi grupa, prawdziwy kokpit i biuro, brakuje tylko miłej hostessy!! :D
Miłego dnia wszystkim
Dziękuję Wam wszystkim,
Wszystkie te odpowiedzi dały mi bardzo dobry obraz ;-)
@ OBI WAN
Czy nie masz sztywnych karków od ekranów wokół siebie?!
Osobiście nie mogę już pracować na krzywo z ekranami z boku. Teraz pracuję z dwoma ekranami, ale umieszczonymi jeden nad drugim. W plecach nadal jestem idealnie wyprostowany. A na szyi uważam, że bardziej naturalne jest wykonywanie ruchu hau/bas niż prawo/lewo.
Wszystko jest kwestią gustu, ale czuję się, jakbym był jedną z niewielu osób w tej konfiguracji!
@ Thom@s
Nie ma problemu z kręczem szyi, ponieważ mój główny ekran jest przed innymi, aby uniknąć zaskakiwania na stałe . bardzo często na jednym jest to moja skrzynka pocztowa , a na drugim folder, w którym pracuję. Moja główna uwaga i front. Jest to po prostu bardzo praktyczne, ponieważ wszystko jest otwarte na stałe , nie szukam , nie muszę robić alt + tab, aby przejść do tego czy innego folderu.
Niech moc i z tobą
Witam
To samo dla mnie, podwójny ekran, 27" pracy + 19" do konsultacji
Nigdy nie zabraknie mi miejsca