Określanie metryki rurociągu

Witam

Buduję zestaw rurociągów typu obiekt-obiekt .

Chciałbym wyciągnąć z niego metrykę rury?

Moje szkice rurociągów zawierają tylko więzy geometryczne. Nie potrzebowałem żadnych ograniczeń wymiarowych.

Pozdrawiam

Juliański

Witam, czy masz jakieś informacje na temat kołnierzy i ich oznaczenia, aby zobaczyć.

Jeśli dysponujesz szkicami, możesz utworzyć jedną lub więcej krzywych, które można łatwo uzyskać za pomocą polecenia zmierz.

1 polubienie

W przypadku, gdy użyłeś konstrukcji spawanej, ze szczegółową nomenklaturą, która umożliwia zobaczenie długości każdej rury, lub jeśli możliwe jest trasowanie z uwagami, zobacz to

3 polubienia

Witaj Julien,

Musisz tam również pojechać i zobaczyć, co pozwala ci mieć trajektorię (rozwiniętą długość).

Zobacz załączony zrzut ekranu:

Z SW2020 SP5.

Pozdrowienia.

AR.

@+.

2 polubienia

@lynk wierzę, że jest to wersja premium oprogramowania?

1 polubienie

@ A.R

Jestem na szkicu 3D (rurze), wszystko jest wyszarzone z wyjątkiem inteligentnego wymiarowania.

Na szkicu 3D niemożliwe jest zwymiarowanie trajektorii, w rzeczywistości pozostaje tylko zmierzone narzędzie.

2 polubienia

Oto najmniej najgorsze rozwiązanie dla metryki w środowisku szkicowania 3D w wersji podstawowej oprogramowania.

1. Wprowadź szkic.
  2. Wybierz fragment segmentu, który chcesz zmierzyć
  3. Kliknij prawym przyciskiem myszy "wybierz kanał"
  4. Włącz funkcję pomiaru
  5. Powtórz te czynności dla każdej probówki.

Otrzymasz wartość, którą możesz skopiować do Excela, na przykład, aby następnie zsumować, sklasyfikować według rozmiaru rury, dodać nadmierne długości do wykonania itp.

1 polubienie