Witam
Buduję zestaw rurociągów typu obiekt-obiekt .
Chciałbym wyciągnąć z niego metrykę rury?
Moje szkice rurociągów zawierają tylko więzy geometryczne. Nie potrzebowałem żadnych ograniczeń wymiarowych.
Pozdrawiam
Juliański
Witam
Buduję zestaw rurociągów typu obiekt-obiekt .
Chciałbym wyciągnąć z niego metrykę rury?
Moje szkice rurociągów zawierają tylko więzy geometryczne. Nie potrzebowałem żadnych ograniczeń wymiarowych.
Pozdrawiam
Juliański
Witam, czy masz jakieś informacje na temat kołnierzy i ich oznaczenia, aby zobaczyć.
Jeśli dysponujesz szkicami, możesz utworzyć jedną lub więcej krzywych, które można łatwo uzyskać za pomocą polecenia zmierz.
W przypadku, gdy użyłeś konstrukcji spawanej, ze szczegółową nomenklaturą, która umożliwia zobaczenie długości każdej rury, lub jeśli możliwe jest trasowanie z uwagami, zobacz to
Witaj Julien,
Musisz tam również pojechać i zobaczyć, co pozwala ci mieć trajektorię (rozwiniętą długość).
Zobacz załączony zrzut ekranu:
Z SW2020 SP5.
Pozdrowienia.
AR.
@+.
@lynk wierzę, że jest to wersja premium oprogramowania?
@ A.R
Jestem na szkicu 3D (rurze), wszystko jest wyszarzone z wyjątkiem inteligentnego wymiarowania.
Na szkicu 3D niemożliwe jest zwymiarowanie trajektorii, w rzeczywistości pozostaje tylko zmierzone narzędzie.
Oto najmniej najgorsze rozwiązanie dla metryki w środowisku szkicowania 3D w wersji podstawowej oprogramowania.
Otrzymasz wartość, którą możesz skopiować do Excela, na przykład, aby następnie zsumować, sklasyfikować według rozmiaru rury, dodać nadmierne długości do wykonania itp.