Chcesz rozłożyć blachę, która nie ma stałej grubości?
Jeśli to prawda, to myślę, że SW nie wie, jak sobie z tym poradzić. Z drugiej strony możliwe jest usunięcie materiału po zgięciu. Jakbyśmy obrabiali rurkę...
Rzeczywiście, SW może zarządzać tylko obiektami o stałej grubości dla blachy. Spróbuj wykonać 2 nakładające się na siebie ciała (nie stopione), a następnie utwórz swoje prasy.
Rzeczywiście, SW może zarządzać tylko obiektami o stałej grubości dla blachy. Spróbuj wykonać 2 nakładające się na siebie ciała (nie stopione), a następnie utwórz swoje prasy.
Nawet jeśli plik pochodzi z wersji 2014, rozumiem rozumowanie i dobrze mi to odpowiada, po prostu chciałem mieć 2 ciała, aby móc łatwiej zarządzać moimi usunięciami przyszłych rzeczy.
Nienagannie udało mi się powtórzyć manipulację, z drugiej strony nie mogę usunąć materiału jak podłużnego otworu z wartością głębokości dodatkowej grubości.
Próbowałem użyć funkcji depilacji w odniesieniu do fałdy, ale nic.
Jest jeszcze jedno rozwiązanie, polegające na stworzeniu wytłoczonego "graweru" na tubie, z tą różnicą, że grawer jest tak naprawdę pozbawiony szczegółów. Działa dobrze na Autodesk Inventor i z pewnością na SolidWorks