Ostatnio zauważyliśmy przy wzorze różnicę w wymiarach między częściami zapisanymi w formacie .sat i .igs.
Jesteśmy w sejfach, więc używamy blachy, więc po utworzeniu części eksportuję je w .sat, aby przekazać je do oprogramowania do składania, a wzór zapisuje go w .igs, w końcu po rozłożeniu mamy około 5 mm różnicy.
Po zaimportowaniu w jednym lub drugim formacie otwieram część za pomocą oprogramowania do składania
grubości i podać z SolidWorks, to jeśli chodzi o oprzyrządowanie, współczynnik k i inne wszystko jest zarządzane w odniesieniu do oprogramowania do gięcia, którym jest "CADMAN-B/3D"
Dla parametrów eksportu wykonuję:
Zapisz jako
i wybieram jeden z 2 formatów (z mojej strony .sat), a następnie otwieram plik za pomocą oprogramowania.
Wybór jednego lub drugiego formatu teoretycznie nie powinien zmieniać wymiarów części
@bart nie widziałem dla stylu, tak w .sat raz część jest wycinana laserowo i wyginana, wypadam mniej więcej na stronę mm niż moje 3D (zmienne z powodu gięcia), podczas gdy w igs "brakuje mi materiału".
@.PL przeprowadziliśmy test, ale z oprogramowaniem do składania (a także oprogramowaniem do cięcia laserowego) i za każdym razem plik .igs jest "mniejszy" niż plik .sat (który wygląda jak mój plik 3D)
Osobiście w sat ma się bardzo dobrze^^ ale szef może tylko w iges, ponieważ jego wersja nie przyjmuje .sat powiem mu, żeby spojrzał na parametry eksportu w iges dziękuję =)