Witam wszystkich.
Mam problemy z wyświetlaniem podpowiedzi w zakładce podglądu niektórych rysunków.
Problem nie jest usystematyzowany i występuje w przypadku kilku referencji.
Kiedy sprawdzam poprawność moich części pod kątem indeksu A, proces roboczy aktualizuje właściwości części i rysunku, a tabelka rysunkowa instalacji poprawnie wyświetla indeks A w SolidWorks. Ale niektóre mep nadal pokazują myślnik w obszarze indeksu kartridża, gdy przechodzę przez zakładkę podglądu w eksploratorze Windows.
Karta podglądu korzysta z narzędzia eDrawing, aby umożliwić wszystkim użytkownikom, którzy nie są właścicielami SolidWorks (użytkownikom na hali produkcyjnej) dostęp do wizualizacji części lub elementu instalacji. I w tym właśnie tkwi problem, kiedy otwieram odpowiednie rysunki za pomocą eDrawing, tabelka rysunkowa nie pokazuje indeksu A, ale myślnik. Problem pojawia się, gdy symuluję modyfikację z walidacją bez podpowiedzi, które można próbować wymusić.
Czy mógłbyś mi wyjaśnić, jak rozwiązać problem i dlaczego nie ma go we wszystkich referencjach? (w załączeniu wizualnym)
Z góry dziękuję.
pb_indice.png
Cholera, miałem problem, który rozwiązałem, ale nie pamiętam dlaczego!
Czy nie byłaby to różnica między właściwościami niestandardowymi a właściwościami specyficznymi dla konfiguracji?
Sprawdziłem na jednej z części, których dotyczył, mając tylko "domyślną" konfigurację, nie.
Zarówno we właściwościach niestandardowych, jak i w polach specyficznych dla konfiguracji dwa pola opinii są oznaczone jako A.
Cześć wszystkim.
Wracam do mojego pytania, nadal nie znalazłem rozwiązania.
Podziękowania dla autorów.
Zakładam, że używasz PDM do przepływów pracy?
Może powinieneś pójść i zajrzeć do bazy danych SQL.
Ewentualnie spróbuj zaktualizować zmienną (kliknij prawym przyciskiem myszy --> modify --> variable --> update, lub coś w tym stylu)
Witam
Wygląda na to, że musisz otworzyć MEP i go zapisać, ponieważ ikona jest obrazem ostatniego nagrania, a ponieważ Edrawing otwiera obraz nagrania, a nie MEP, może to oznaczać, że pochodzi stamtąd... Spróbuj otworzyć daną płaszczyznę, a następnie zapisz ją i spróbuj otworzyć ją później za pomocą Edrawing.
1 polubienie
Dziękuję AC Cobra!
Jest to rzeczywiście podgląd ostatniego nagrania, więc udało mi się rozwiązać problem, przełączając się w tryb administratora na "zapisz" w wersji A.
Mam jednak wrażenie, że problem pozostanie z użytkownikiem "Lamba", który ma uprawnienia do ekstrakcji tylko w trybie "edycja w toku".
Albo za każdym razem wraca do mnie problem i wykonuję manipulację w adminie, albo muszę usunąć zmienną modyfikację, gdy przełączam część na "modyfikacja w toku", ale w tym przypadku stwarza to ryzyko nadawania ujęć z indeksowaną kartridżą, gdy są one w toku w systemie.
Cóż, to jest wewnętrzny bałagan, zobaczę, jak to zrobić.
Czekam trochę, zanim przejdę w tryb "najlepszej odpowiedzi", zobaczę, czy ktoś ma rozwiązanie tego drugiego problemu, nigdy nie wiadomo.
W każdym razie dziękuję.
Robimy również pliki PDF naszych posłów do Parlamentu Europejskiego, co pozwala uniknąć tego rodzaju niedogodności. Pracownicy warsztatu nadal mają najnowszą wersję pliku PDF w pliku.
1 polubienie
Witam
To samo dotyczy plików PDF, które są tworzone automatycznie podczas końcowej walidacji MEP.
Pozdrowienia
1 polubienie