Cze wszystkim
Obecnie prowadzę badania zmęczeniowe na wirującym wale turbiny wiatrowej. Badany montaż jest załączony.
Na każdym z trzech gramofonów mam 6 sił (3 siły i 3 momenty według X, Y i Z), które zmieniają się w zależności od czasu (czas trwania sygnału = 5 sekund).
Jednakże, gdy przyłożę kilka sił zgodnie z różnymi "krzywymi czasu" i rozpocznę symulację, SolidWorks otworzy komunikat o błędzie jako załącznik.
Z tego co rozumiem nie jest więc możliwe, abym zrobił takie badanie za pomocą SolidWorks. Co myślisz? Czy macie dla mnie rozwiązanie?
Z góry dziękuję za poświęcony czas.
Pozdrowienia
Hadrian
etude_de_fatigue_-_assemblage_etudie.pngetude_de_fatigue_-_courbe_de_temps.pngetude_de_fatigue_-_message_derreur.png
Dobry wieczór
Ledwo mogę ci pomóc, ponieważ mam tylko wersję Premium 2021, ale wygląda na to, że masz wersję Simulation PRO lub wyższą
Z drugiej strony, wydaje mi się, że przekaz jest dość wyraźny.
Drobna uwaga, która jest trochę nie na temat: jest coś dziwnego w grubości mechanicznie spawanego zbrojenia. To nieuchronnie wpłynie na symulację. Na modelu, który wygląda na hiperstatyczny, można zobaczyć tylko część ograniczeń i nic o warunkach naprężenia.
Pozdrowienia
2 polubienia
Witam
Osobiście spróbuję z uproszczonym modelem z pojedynczą płytką i klinem (grubszym), aby zobaczyć, czy obliczenia są wykonane...
Cdt
1 polubienie
Witam
Dziękuję za odpowiedź. Próbowałem tylko z 2 siłami (Fx=f(t) i Fy=f(t) przez 5 sekund) tylko na jednej z 3 klatek i z kontaktem "Solidaire Global", aby maksymalnie uprościć badanie. Nawet wtedy pokazuje mi komunikat o błędzie.
Pozdrowienia