Nie rozumiem dobrze problemu, ponieważ komunikat o błędzie wydaje mi się dość jasny (nie zawsze tak się dzieje), czy możesz zrobić obraz komunikatu o błędzie, a także okna SW, abyśmy mogli lepiej zrozumieć kontekst.
Wydaje się, że istnieje zamieszanie między funkcją "Konwertuj elementy" a funkcją "Odsuń elementy", które są sąsiadami w menedżerze poleceń. Pierwszy z nich wykonuje proste rzutowanie wybranych elementów na płaszczyznę szkicu, drugi rysuje równoległy profil w zadanej odległości. Twoje komunikaty o błędach odpowiadają funkcji "Odsuń elementy", która jest znacznie bardziej wymagająca dla wybranych jednostek, które muszą tworzyć ciągły łańcuch....
Moje zamieszanie wynika z komunikatu o błędzie, który otrzymujesz, który jest dokładnie taki sam, jak ten zwracany przez funkcję "Offset entities". Dla tej funkcji wybrane jednostki muszą utworzyć ciąg, który jest określony w komunikacie.
Funkcja "Konwertuj jednostki" jest znacznie bardziej tolerancyjna i akceptuje wiele niesprzężonych wyborów. Próbowałem jednak wybrać powierzchnię obiektu o lewej objętości z rzutowanym konturem, który się przecina. Konwersja zostanie odrzucona z tym samym komunikatem. Mam wrażenie, że wiadomość wyraża błąd, ale nie jest dostosowana do kontekstu. Jakie rodzaje podmiotów chcesz przekonwertować? Twój wybór wydaje się obejmować punkty, płaszczyzny, szkice, osie... Niektóre z tych elementów nie są "rzutowalne" przez SolidWorks (plany, osie itp.). Czy testowałeś konwertowanie tych obiektów jeden po drugim, aby spróbować zidentyfikować, które z nich powodują problemy?