Trudności w konwersji ze szkicu złożenia na szkic integrujący się z częścią w SolidWorks 2020

Witam

Nie mogę przekształcić w plik części szkiców / planów / osi utworzonych w zespole (u nasady)

Uwaga: Szkice, które próbuję przekonwertować, są szkicowe.

Widziałem, że muszę zrobić: edytować część --> Plan --> szkicować --> konwertować elementy --> wybrać elementy

Otrzymuję jednak następujący błąd:

Ta operacja wymaga wyboru:

dla odsunięcia krawędzi modelu

-Jedna lub więcej połączonych krawędzi

- Jedna strona modelu

- Powierzchnia modelu i krawędź powierzchni do określenia pętli

Aby odsunąć elementy zewnętrzne w szkicu

-Co najmniej jedna połączona jednostka

-Jednostka na zamkniętym konturze

-Szkic zewnętrzny z zamkniętym konturem

Bardzo dziękuję za pomoc

Witam

Nie rozumiem dobrze problemu, ponieważ komunikat o błędzie wydaje mi się dość jasny (nie zawsze tak się dzieje), czy możesz zrobić obraz komunikatu o błędzie, a także okna SW, abyśmy mogli lepiej zrozumieć kontekst.

istnieją opcje unikania odniesień zewnętrznych w oprogramowaniu. Mogą być aktywowane w Twoim domu.

Sprawdź ten punkt.

Witam

Wydaje się, że istnieje zamieszanie między funkcją "Konwertuj elementy" a funkcją "Odsuń elementy", które są sąsiadami w menedżerze poleceń.
Pierwszy z nich wykonuje proste rzutowanie wybranych elementów na płaszczyznę szkicu, drugi rysuje równoległy profil w zadanej odległości.
Twoje komunikaty o błędach odpowiadają funkcji "Odsuń elementy", która jest znacznie bardziej wymagająca dla wybranych jednostek, które muszą tworzyć ciągły łańcuch....

1 polubienie

Przepraszam za spóźnioną odpowiedź,

Używam funkcji convert

Jeśli chodzi o odnośniki zewnętrzne, myślę, że są one wyłączone 

w załączeniu znajduje się obraz ,  kiedy wybieram wszystkie  elementy do przeniesienia , a następnie konwertuję funkcję ,

a także odwrotną pierwszą funkcję konwersji  i wybór  funkcji.

Dziękuję bardzo

selection_des_entite_puis_conertir.png

i najpierw przy użyciu funkcji Konwertuj encje :

convertir_puis_entite.png

Witam

Moje zamieszanie wynika z komunikatu o błędzie, który otrzymujesz, który jest dokładnie taki sam, jak ten zwracany przez funkcję "Offset entities". Dla tej funkcji wybrane jednostki muszą utworzyć ciąg, który jest określony w komunikacie.

Funkcja "Konwertuj jednostki" jest znacznie bardziej tolerancyjna i akceptuje wiele niesprzężonych wyborów. Próbowałem jednak wybrać powierzchnię obiektu o lewej objętości z rzutowanym konturem, który się przecina. Konwersja zostanie odrzucona z tym samym komunikatem. Mam wrażenie, że wiadomość wyraża błąd, ale nie jest dostosowana do kontekstu.
Jakie rodzaje podmiotów chcesz przekonwertować? Twój wybór wydaje się obejmować punkty, płaszczyzny, szkice, osie... Niektóre z tych elementów nie są "rzutowalne" przez SolidWorks (plany, osie itp.). Czy testowałeś konwertowanie tych obiektów jeden po drugim, aby spróbować zidentyfikować, które z nich powodują problemy?