Witam wszystkich, po moim projekcie e-commerce muszę rozpowszechniać różne obiekty 3D na mojej stronie, utworzone za pomocą oprogramowania 3D.
Do dyspozycji nas jest kilka rozwiązań:
- Skonfiguruj obrazy 2D mojego widoku 3D (3 obrazy, aby uzyskać różne kąty widzenia)
- Hostuj nasz plik 3D na hoście i ustaw link bezpośrednio na naszej stronie, gdzie wizja 3D będzie wyświetlana bezpośrednio, z możliwością obracania wokół produktu, powiększania/pomniejszania.
Obecnie znajdujemy 2 hosty 3D, problem polega na tym, że przy jednym tekstura produktu się nie pojawia (ponieważ są 3 różne tekstury) lub nawigacja po produkcie jest dość skomplikowana i nie jest płynna.
Drugi problem: Jest ponad 3000 plików do konwersji i nie wyobrażam sobie, żebym integrował je 1 do 1, wiedząc, że każde łącze internetowe musi być powiązane z nazwą pliku. Możemy więc bardzo szybko pomieszać nasze pędzle, a efekt naszej pracy nie będzie nieprawidłowy.
- Ostatnie rozwiązanie, (które sobie wyobrażam) zintegrować wewnątrz strony "program", wstępnie skonfigurowany z różnymi linkami każdego produktu (To proste), na którym skanujemy nasz folder zawierający nasze 3000 plików (w wymaganym formacie).
Więc przychodzę do Was z nadzieją, że może znajdę pomoc, informacje? Czy kiedykolwiek transmitowałeś jedną ze swoich kreacji 3D w sieci (lub nawet na tym forum), za pomocą czego? Czy tekstura została zachowana? ... Najmniejsza informacja jest interesująca zarówno dla mnie, jak i dla mojego zespołu.
Dziękuję za pomoc. Z wyrazami szacunku.