Wymiarowanie palet

Mnie osobiście to, co mi przeszkadza 

1 ́ Jak umieścić beczki na palecie we właściwym miejscu?

2' Dlaczego 2 palety załadowane beczkami opierają się na górnej krawędzi dolnych bębnów?

To samo dotyczy wyższych pięter

Dla mnie byłoby lepiej, gdyby palety spoczywały na paletach, być może za pomocą podstaw na każdym rogu 

szczególnie do długotrwałego przechowywania

@+

2 polubienia

witaj @gt22 

Do ułożenia beczek na palecie używamy zacisków

Argumenty za wytrzymałością palety (bębny to inna debata) Kładę obciążenie 200 000 N, aby zobaczyć, jak reaguje paleta pierwszego stopnia, która przyjmie maksymalne odkształcenie.  Pozwolę ci popatrzeć. Skorupy nie są poddawane żadnym notorycznym wibracjom, więc dopóki jesteś daleko od granicy sprężystości, czas nie gra (oczywiście z wyjątkiem korozji).

Pozdrowienia

Dziękuję zozo, chcę twojej części. Z drugiej strony jestem na 2019 Sp4. 

Witam

Czy zgadza się Pan/Pani z tą nową propozycją?

Pozdrowienia

PS; Załączony zespół

palette_demi_siecle_acier_-_empilement_-_euro.zip

Czy jesteśmy pewni, że każda paleta ma 4 beczki?

Witam @charleslr 

Nie wiem, co @ronathan powie , ale zgodnie z projektem w najnowszej wersji można umieścić od 1 do 4 beczek.

Oczywiście, jeśli u klienta końcowego znajdzie się idiota, który nie umieści czterech beczek na piętrach 0 i 1, nie pociąga to za sobą odpowiedzialności producenta palet.

Ale te rozważania już dawno przekroczyły, w tym poście, normalną (żeby nie powiedzieć prostą) pomoc udzielaną przez forum. Pomogłem @ronathan tylko dlatego, że nie ma symulacji oprogramowania, a ponieważ widziałem rzeczy, które nie szły dobrze, zasugerowałem inne rozwiązania.

Pozdrowienia

PS: @Charles udało Ci się pobrać plik, o który  mnie prosiłeś ;-)

1 polubienie

Dziękuję za tę wersję 80*40*3, oczywiście mi pasuje. Co więcej, zaczniemy od 4 prototypów tego typu do testów na pełną skalę. W twoim ASS jest tylko rząd 4 bębnów, ale ich masa wynosi 8,4 T, więc wyniki są poprawne.