Witam
Posiadam starą spawarkę łukową - wejście prądu sieciowego 380V 25A, wyjście od 15 do 60 V DC 30A do 200A -, chciałbym zrobić z tego " kuźnię " czyli podłączyć + i minus wyjścia do rezystora miedzianego - patrz załączony plik SW - w celu uzyskania temperatury od 750° do 850° do podgrzania stali poprzez włożenie jej do zwojów tego rezystora, ..., pytanie, czy Solidworks może wykonać symulację elektryczną/termiczną tego zespołu w celu zwymiarowania rezystora???
Pozdrowienia
1 rezystor. SLDPRT (787.0 KB)
Witam
Myślę, że dodatek EMS może to zrobić, ale wydaje mi się, że SolidWorks wypuścił nowy moduł symulacji również do tego rodzaju obliczeń
dziękuję za odpowiedź,
Czy znasz biuro projektowe, które może wykonać te obliczenia?, oczywiście płacąc i udostępniając mu informacje o transformatorze podstacji
Pozdrowienia
Myślę, że w Visiativ muszą być w stanie skontaktować Cię z biurem projektowym, które jest w stanie wykonać tego rodzaju obliczenia
Jak postępować z Visiativ?
Dziękuję, zagłębię się trochę głębiej!!
Witaj @Alfoncpasmamob,
Jeśli chcesz, aby skontaktował się z Tobą ekspert visiativ, możesz złożyć wniosek o kontakt za pośrednictwem strony internetowej: https://www.visiativ.com/
Formularz kontaktowy znajduje się w prawym górnym rogu strony głównej
Dziękuję